Voor wie zijn Skypelessen geschikt?

Naast face-to-face lessen Frans kan je bij Efficiënt Frans Leren ook kiezen voor Skype lessen. Steeds meer van mijn klanten doen dit. Waarom?

Om te beginnen zijn er klanten die op hun werk of bij mij in Rotterdam cursussen hebben gevolgd maar inmiddels zijn verhuisd. Omdat het goed klikt willen deze klanten niet van docent veranderen en gaan wij via Skype door. Zo heb ik een klant die in Zwitserland als huisarts is gaan werken en verschillende klanten die naar Frankrijk zijn geëmigreerd.

Er zijn ook klanten die veel reizen en die het handig vinden om tijdens hun zakenreis door te gaan met de lessen, bijvoorbeeld op het vliegveld, het buitenlandse kantoor of het hotel. Ik geef bijvoorbeeld een training aan een expert die vaak in Brussel (EU) moet zijn en aan een consultant die regelmatig naar Niger reist. Eerst waren wij wat sceptisch maar de kwaliteit van de verbinding met Niamey is uitstekend!

Daarnaast heb ik klanten die mij via het internet gevonden hebben maar niet in de buurt van Rotterdam wonen of werken. Deze klanten kiezen vaak voor een online cursus. Het klinkt misschien een beetje raar; er zijn klanten die ik nog nooit in levende lijve heb ontmoet! Ik heb bijvoorbeeld 2 jaar lang elke vrijdagochtend lessen gegeven aan een consultant die voor een duurzaamheidsadviesbureau in Amsterdam werkt.

Steeds meer klanten vragen mij om hen te helpen met het voorbereiden van een presentatie of belangrijke vergadering. Zij hebben maar een paar afspraken nodig en zoeken iemand met ervaring in het bedrijfsleven. Deze managers hebben weinig tijd maar willen toch een foutloze presentatie geven. De presentatie moet dan in de verloren uurtjes worden voorbereid; bijvoorbeeld in de avond of het weekend. Skype leent zich goed voor dit soort opdrachten, zo is mijn ervaring. Met de chat- en documenten delen optie kunnen presentaties gedeeld worden en stijl of taalfouten direct worden gecorrigeerd.

Natuurlijk zijn er ook cursisten die twijfelen over lessen via Skype. Zij geven voorkeur aan face-to-face lessen. Voor deze klanten is Skype geen optie. Ik raad Skype ook niet aan voor beginnerscursussen. Beginners moeten in het begin op hun gemak worden gesteld, de basisprincipes onder de knie krijgen en daarvoor is niets beter dan traditionele face-to-face lessen met ‘pen en papier’!