Voor mij begon 2020 met bloemen!

Een klant die ik heb geholpen met het voorbereiden van een presentatie bedankte mij met bloemen. Hij was zeer te spreken over de Franse les tot nu toe.

Nederlanders zijn direct en dat wordt in het buitenland niet altijd gewaardeerd. Hoewel ik in de praktijk moet onderkennen dat die directheid tot wrijving kan leiden, waardeer ik deze eigenschap inmiddels wel. Als een klant ontevreden is laat hij dat weten (ik kan de les dan aanpassen) én als een klant tevreden is windt hij hier ook geen doekjes om. Klanten die tevreden zijn, zijn vaak niet zuinig met complimenten!

Nu help ik een klant met het voorbereiden met een training coachen voor Franstalige managers. Zij vertelde mij dat een goede manager eerst vijf complimenten geeft voordat hij of zij een verbeterpunt aandraagt. Ik moest terugdenken aan mijn eerste baan in Parijs. Mijn Franse PDG (President Directeur General) had de training coachen voor manager duidelijk nog niet gevolgd. Als ik voor Nederlandse bedrijven werk die recent door een Franse onderneming zijn overgenomen en de verhalen van mijn klanten hoor, waan ik mij soms weer terug in Parijs. Voor mijn gevoel ben ik dan 15 jaar terug in de tijd! En toch is compliment (gek genoeg) een Frans woord.

Mijn tip voor Nederlanders : blijf Franse collega’s en/of leveranciers complimenteren. Hiermee verbeter je de relatie met hen ‘en un tour de main’, in een handomdraai.