Je spreekt al een aardig woordje Frans. Je begrijpt jouw klanten en zij begrijpen jou. Maar je wilt je Frans perfectioneren. Vloeiender de taal spreken en schrijven en meer leren dan alleen je vakjargon. Met deze cursus Frans voor gevorderden klink je straks als een echte Fransman of Française.

Boek nu de Cursus Frans voor Gevorderden   

Uitgangspunten van de training:

 • 1-op-1 of met een kleine groep collega’s;
 • Bij mij in Rotterdam, bij jou op kantoor of online;
 • Plan de lessen wanneer het jou uitkomt (ook in het weekend);
 • Praktisch: gericht op die komende vergadering, presentatie of dat klantbezoek;
 • Efficiënt: geen tijdsverspilling aan woorden en grammatica die je niet gebruikt.

Wil jij:

 • Je Frans perfectioneren;
 • Meer dan alleen je vaktaal leren;
 • Met diepgang in het Frans een gesprek voeren;
 • En professioneel overkomen in het Frans.

Je herkent het vast:

 • Op je werk spreek je klanten in het Frans aan, maar je uitspraak is niet perfect;
 • Je mailt je Franstalige collega’s, maar er sluipen nog te vaak fouten in je tekst;
 • Binnenkort heb je een presentatie, maar je bent er niet zeker van dat er geen fouten in de slides staan;
 • Tijdens die vergadering met je Franstalige collega’s wil je overtuigend overkomen, maar je zoekt nog iets te vaak naar krachtige woorden.

Op een zakenreis merk je dat anderen vloeiend Frans spreken; jij wilt ook mee kunnen op dat niveau en spontaan een gesprek voeren over diepgaande onderwerpen.

Het resultaat van deze training:

 • Jouw kennis van de Franse taal is na deze training een niveau gestegen;
 • Je woordenschat is gegroeid;
 • Je kunt met diepgang een gesprek voeren, zonder naar woorden te zoeken;
 • Je weet wat je kunt zeggen of schrijven, zonder fouten te maken;
 • En je kunt op verschillende manieren reageren op iemand.

“Leer nog vloeiender Frans spreken en schrijven en kom professioneel over.”

Voor wie is de cursus Frans voor gevorderden:

De Franse taal is jou niet onbekend. Je kent aardig wat woorden, spreekt zo af en toe in het Frans met klanten of collega’s en mailt weleens voor je werk in het Frans. Maar je voelt dat het beter kan. Zodat je veel professioneler overkomt. Veel leidinggevenden en managers volgen deze training, maar ook als je een andere functie binnen jouw organisatie hebt, en je regelmatig Frans spreekt of schrijft, kun je deze training volgen. In deze cursus Frans voor gevorderden helpt de docent jou om jouw Frans naar een volgend niveau te krijgen. Zonder dat je daar al te veel tijd aan kwijt bent.
Ben je nog een beginner in de Franse taal? Of heb je de basis van de Franse taal geleerd op de middelbare school? Kijk dan eens naar de Cursus Frans voor beginners of de Cursus Frans voor half-gevorderden.

Inhoud van de cursus Frans voor gevorderden: gericht op jouw vakgebied

Tijdens deze taaltraining richten we ons op de praktijksituaties die jij tegenkomt: een presentatie in het Frans, een belangrijke vergadering met je Franstalige collega’s of een vakbeurs waar je binnenkort heen gaat. Gezien je de Franse taal nu al aardig beheerst, leer je meer dan de standaard.
Tijdens de cursus gaat de docent samen met jou aan de slag met oefeningen die aansluiten op de praktijk. Wij frissen je grammatica op en verdiepen ons in de grammaticaonderdelen om je presentatie nog vloeiender te maken. Naast een aantal boeken, krijg je ook actuele artikelen als lesmateriaal. Met je docent voer je in de les Franstalige discussies over cultuur, jouw werk of de onderwerpen waar je dagelijks mee te maken hebt.
Deze cursus Frans voor gevorderden richt zich helemaal op jou en jouw behoeften. Je kunt je presentatie meenemen, zodat de docent jouw slides kan checken. Of we bereiden een gesprek met collega’s voor; op zo’n manier dat jij niet alleen weet wat je zelf moet zeggen, maar ook op meerdere manieren kunt reageren op anderen. Samen zorgen we ervoor dat je vloeiender Frans spreekt en schrijft in díe situaties waar jij het nodig hebt.

Boek nu de Cursus Frans voor Gevorderden   

Cursusduur: ook intensief als het nodig is

Je leert een taal pas echt goed, als je herhaaldelijk oefent. Daarom duurt de cursus Frans voor gevorderden standaard 20 uur. Die uren plannen we samen in, zodat het goed in de agenda past.
Staat er snel een vergadering of presentatie in je agenda? In dat geval kun je deze cursus Frans voor gevorderden ook in 4 weken op intensief niveau volgen. Iedere week heb je 2 dagen 4 uur les zodat je aan het eind van de cursus 32 uur les hebt gehad. In 4 weken spreek je een stuk vloeiender Frans, maak je veel minder fouten en kom jij overtuigend over bij de klant of je Franstalige collega’s.

Locatie: op je werk, bij Rotterdam Airport of online

Deze cursus Frans voor gevorderden kun jij volgen op een locatie naar keuze:

 1. In-company: je volgt deze cursus in de vertrouwde omgeving van jouw kantoor. Dat scheelt reistijd en is ook handig wanneer je de training met meerdere collega’s volgt.
 2. Bij Rotterdam Airport: hier vind je de trainingslocatie van Efficiënt Frans leren en kun je in alle rust focussen tijdens de cursus Frans voor gevorderden.
 3. Online: je hebt contact met de docent via Teams. In de chat worden voorbeeldzinnen gedeeld, zodat jij deze gemakkelijk kunt kopiëren voor je aantekeningen.

Jouw docent Frans

Anne Lozé helpt jou tijdens deze cursus je Frans naar het volgende niveau te brengen. Als geboren Française werkte ze lange tijd in het Franse bedrijfsleven. Die praktijkervaring zie jij terug in haar lessen, want ze weet precies wat klanten en collega’s nodig hebben. Al ruim 15 jaar geeft Anne les in Nederland; ze is praktisch ingesteld en zorgt dat jij het geleerde ook gemakkelijk kunt toepassen binnen jouw werk.

Wat anderen zeggen over deze cursus

De lessen zakelijk Frans heb ik als er prettig ervaren bij Anne, door haar ervaring op managementniveau wist ze vaak een accurate vertaling te maken naar mijn behoeften. Haar flexibiliteit en oprechte interesse in mij maakten het een erg fijne leersfeer. Anne is niet bang om je uit te dagen, iets wat mij erg heeft geholpen om uit mijn comfortzone te komen (in mijn specifieke geval: o.a. het inzetten en gebruiken van een bredere vocabulaire en het verbeteren van mijn grammatica). Ben je op zoek naar een prettige doch efficiënte leersfeer dan ben je bij Anne zeker aan het goede adres!”
Aziza Djemili, Director of operations, Air Liquide/Vitalair

Contact en advies

Wil je meer weten over deze training Frans voor de publieke sector? Neem dan vrijblijvend contact op. Ik beantwoord jouw vragen graag.

Vraag Anne meer informatie over deze cursus.