Cursus Frans voor traders en sales managers

Doelen : Exporteer je kip, vis, frietjes of poedermelk naar Afrika? Dan is deze training Frans voor jou! Al bijna 12 jaar verzorg ik trainingen Frans voor traders. Bedrijven die voedingsmiddelen importeren uit en exporteren naar  Franstalige landen (of landen waar Frans de tweede taal is). Soms is dit Frankrijk zelf, maar vaak is het een Afrikaans land zoals: Marokko, Congo-Kinshasa, Ivoorkust, Kameroen, Niger, Mali of Senegal.

Tijdens de cursus passeren alle aspecten van zaken doen met Afrika de revue; van de eerste ontmoeting met een prospect (een potentiële klant of leverancier) tot de betaling. We bereiden de ontmoeting met potentiële klanten voor (het voorstellen van jezelf, je bedrijf en de  producten), maar ook een belangrijke beurs (SIAL, Gulfood, Fruit Logistica). We beantwoorden mogelijke vragen van klanten. Wij informeren klanten over de leveringsvoorwaarden, vertrek- en aankomsttijden van de boten. Wij beantwoorden de klachten van klanten over leververtragingen en/of mogelijke kwaliteitsproblemen.

Efficient Frans Leren heeft veel ervaring in deze sector. Je zal merken dat de training snel de diepte in gaat en dat het lesmateriaal herkenbaar en relevant is.

Lesmateriaal : De cursist wordt gevraagd om authentiek lesmateriaal te verzamelen, bijvoorbeeld brochures over de producten, e-mails, orders van klanten, klachtenbrieven. Als rode draad wordt gebruik gemaakt van de lesmethode Objectif Express 1 tot aan niveau A2 en daarna van Pour Parler Affaires.

Niveau : Geen vereist taalniveau

Wil je een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek inplannen ? Vul het contactformulier in of stuur een email naar contact@efficientfransleren.nl.

Referentie :

Ik zou Anne zeker aanbevelen. Zij kan zich goed verplaatsen in wat de behoeften zijn van de klant (in dit geval de traders van Bdairy). Ze is betrokken bij wat ze doet, en schroomt niet om extra informatie te vinden die passen bij de industrie en de materie. Daarnaast is het ook een hele sympathieke dame!EDWIN BLOMSMA, COMMERCIAL DIRECTOR, BDAIRY, 5 FEBRUARI 2019

Anne heeft mij zeer goed geholpen om mijn frans naar een hoger niveau te tillen.
Ze is een erg gemotiveerde en intelligente lerares die haar lessen aanpast aan zowel de leerling, als ook de situatie waarvoor de leerling zijn/haar lessen in de praktijk wil toepassen. Doeltreffend en efficient dus, waarbij altijd na de les nog een samenvatting van de behandelde stof wordt nagestuurd. Daarnaast is Anne als mens ook erg prettig in de omgang, altijd geïnteresseerd en dus een goede gesprekspartner. Ik kan Anne dan ook van harte aanbevelen voor iedereen die graag frans wil leren of zijn/haar frans wil verbeteren!ROBERT MAC GILLAVRY, COMMODITY TRADER / COMMERCIAL MANAGER, BDAIRY, 20 NOVEMBER 2019

Wil je je Frans in korte tijd naar een hoger niveau brengen, dan is Anne het juiste adres. Anne’s aanpak is efficiënt en doeltreffend. Het feit dat zij een tailor made benadering heeft, toegespitst op je eigen doelstellingen maakt haar onderscheidend ten opzichte van andere instituten (waar het aanbod vaak “algemeen” is). Ik heb een commerciële functie in o.a. Franstalig Afrika. Anne verplaatst zich in je vakgebied en de cursus is hier volledig op toegespitst. Door in te spelen op je dagelijkse werkzaamheden (e.g presentaties, offertes, beurzen, email/telefoon correspondentie met klanten) en door de selectie van leuke, interessante artikelen en video’s over je vakgebied in het Frans, maakten de lessen concreet, leuk, tastbaar en direct toepasbaar. Anne is heel flexibel. Aangezien ik vaak op reis ben, kwam het goed uit, dat de lessen zonder moeite doorgeschoven konden worden. Ik heb de lessen van Anne als zeer prettig en nuttig ervaren, mijn niveau is omhoog gevlogen, buiten het feit dat ze ook gezellig waren. Anne’s voorliefde voor Franse wijnen was een mooie bijkomstigheid, aangezien er vaak tijdens de lessen een mooi glaasje werd uitgeschonken. Ik zou Anne dan ook zeker van harte aanbevelen! ALEXANDER BRURING, SENIOR SALES MANAGER AFRICA, UNITED DUTCH BREWERIES, 13 DECEMBER 2018