Cursus Frans voor traders

Doelen : Exporteer je kip, vis, frietjes of poedermelk naar Afrika? Dan is deze training Frans voor jou! Al bijna 12 jaar verzorg ik trainingen Frans voor traders. Bedrijven die voedingsmiddelen importeren uit en exporteren naar Franstalige landen. Soms is dit Frankrijk zelf, maar vaak is het een Afrikaans land zoals: Marokko, Congo-Kinshasa, Ivoorkust, Kameroen, Niger, Mali of Senegal.

Tijdens de training passeren alle aspecten van zaken doen met Afrika de revue; van de eerste ontmoeting met een prospect (een potentiele klant of leverancier) tot de betaling. We bereiden de ontmoeting met potentiële klanten voor (het voorstellen van uzelf, uw bedrijf en de producten), maar ook een belangrijke beurs (SIAL, Fruit Logistica, Gulfood). We beantwoorden mogelijke vragen van klanten. Wij informeren klanten over de leveringsvoorwaarden, vertrek- en aankomsttijden van de boten. Wij beantwoorden de klachten van klanten over leververtragingen en/of mogelijke kwaliteitsproblemen.

Efficient Frans Leren heeft veel ervaring in deze sector. U zult merken dat de training snel de diepte in gaat en dat het lesmateriaal herkenbaar en relevant is.

Lesmateriaal : De cursist wordt gevraagd om authentiek lesmateriaal te verzamelen, bijvoorbeeld brochures over de producten, e-mails, orders van klanten, klachtenbrieven. Als rode draad wordt gebruik gemaakt van de lesmethode Objectif Express 1 tot aan niveau A2 en daarna van Pour Parler Affaires.

Niveau : Geen vereiste taalniveau

Wil je een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek inplannen ? Vul het contactformulier in of stuur een email naar contact@efficientfransleren.nl.

Referentie :

Hanneke Schop, exportassistent bij TTI, groothandel in banden heeft de cursus Frans 2 jaar lang gevolgd. Zij vond de training ‘praktijkgericht’. Nu is zij in staat om de bestellingen van Franstalige klanten te bewerken, telefoongesprekjes te voeren over de stand van een bestelling, kwaliteits-, leverings- of betalingsproblemen.