Cursus Frans voor HR medewerkers

Doelen : deze training is bedoeld voor HR-medewerkers of medewerkers van een uitzendorganisatie om sollicitatiegesprekken te kunnen voeren, een functiebeschrijving te kunnen toelichten en om leidinggevenden te kunnen ondersteunen bij evaluatiegesprekken, functioneringsgesprekken en een slechtnieuwsgesprek in het Frans. Verder wordt extra aandacht besteed aan schriftelijke communicatie o.a :

  • opstellen van een profiel, functiebeschrijving in het Frans
  • opstellen van een vacature in het Frans
  • rapporteren

Dankzij mijn oude functie als teamleider, heb ik vele jaren praktijkervaring op dit gebied.

Lesmateriaal : De HR-medewerkers wordt gevraagd de vacaturetekst en de ontvangen cv’s en motivatiebrieven van sollicitanten mee te nemen. De verschillende gesprekken die een leidinggevende met zijn medewerkers moet voeren, worden in de vorm van rollenspellen geoefend. De cursisten zullen hun woordenschat vergroten met behulp van de lesmethoden Objectif Express en Pour Parler Affaires. Om de kennis van het arbeidsrecht te vergroten en op de hoogte hoogte te blijven van de laatste veranderingen, worden tijdens elke les artikelen uit recente vaktijdschriften besproken (Liaisons Sociales, Les Echos, Management, Cadremploi).

Niveau : Deze training is geschikt voor half gevorderden en gevorderden.

Heb je interesse in een referentielijst in jouw vakgebied ? wil je een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek inplannen ?
Mail naar contact@efficientfransleren.nl.

Referentie :

Ik heb gedurende mijn dienstverband bij Zeeman Franse les gehad van Anne. Zij werkt op gestructureerde wijze en sluit goed aan bij de wensen en de behoeften die van belang zijn vanuit het bedrijf en het vakgebied. Ze heeft mijn Frans in kort tijdbestek sterk verbeterd zodat ik mijn werk als personeelsadviseur voor Frankrijk goed kon uitvoeren. Ze is betrokken, betrouwbaar en pro-actief. Ik kijk met veel plezier terug op de lessen !Janneke, personeelsadviseur Frankrijk voor Zeeman