Cursus Frans voor financieel medewerkers, boekhouders, debiteurenbeheerders

Doelen : deze training is bedoeld voor medewerkers van de afdeling boekhouding die bezig zijn met facturen van Franstalige klanten. De boekhouder moet facturen kunnen begrijpen in het Frans. De medewerker moet een factuur in het Frans kunnen opstellen, een herinneringsbrief kunnen schrijven. Hij/zij  moet facturen van leveranciers kunnen begrijpen met name de algemene voorwaarden en de betalingsmogelijkheden.

Tijdens de Franse les bellen we de klanten rechtstreeks om hen te wijzen op de betalingsachterstand. Bij één van mijn klanten, een groothandel in banden, print de medewerker debiteuren de lijst uit met facturen waarop een betalingsachterstand is en we bellen de klant op om hem aan zijn betalingsverplichtingen te herinneren. We stellen een script op dat we voor elk nieuw telefoongesprek aanpassen. Geen paniek aan de telefoon, we zitten in een apart kantoor, geen enkele collega kan ons horen en wanneer de klant aan de andere kant van de lijn iets niet begrijpt of een vraag stelt die we niet hebben voorbereid, schiet ik te hulp. Ter motivatie hebben we een ’telmachine’ die het totaal bedrag aan binnengehaalde facturen bijhoudt! We sturen ook e-mails naar klanten met de bankgegevens en een kopie van de factuur, mocht deze niet ontvangen zijn.

Lesmateriaal : De cursist wordt gevraagd om facturen, herinneringsbrieven en emails te verzamelen. Als rode draad wordt gebruik gemaakt van de lesmethode Pour Parler Affaires.

Niveau : Basis van de Franse taal noodzakelijk.

Referentie

Super aardige lerares. Heeft precies het niveau van de cursist door. Past haar manier van les geven daar op aan. Super geduldig. Zij stelt de cursist op gemak. Ook iemand die nog nooit Frans heeft gehad’.Marco Bos, debiteurenbeheerder bij Schoonenberg, 24 mei 2016

Heb je interesse in meer informatie, wil je een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek inplannen ? Mail naar contact@efficientfransleren.nl.