Frans leren gratis? Wel als je in de sector Transport en logistiek werkt! Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) heeft namelijk een opleidingsbudget voor jou klaarliggen tussen de €1.000 en €3.000. Hiermee kun je onder andere Frans leren. Gratis!

Subsidie

STL zorgt ervoor dat mensen in de sector Transport en logistiek duurzaam inzetbaar blijven en vakbekwaam blijven. Daarom heeft zij een opleidingsbudget beschikbaar voor iedereen die in de sector werkt. Het is bruikbaar voor mensen die zichzelf verder willen ontwikkelen in hun vak. Je kunt er een opleiding, training of cursus mee volgen. Ook een cursus Frans! Dus door deze subsidie wordt Frans leren gratis.

Frans leren gratis, de voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidie en dus gratis Frans te leren stelt het STL een aantal voorwaarden:

  • Je hebt een vast of tijdelijk contract voor minimaal 24 uur per week;
  • Je draagt SOOB af (check je loonstrook of vraag je werkgever);
  • Je opleiding is gericht op ontwikkeling om beter in je werk te worden;
  • Door je opleiding krijg je meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt;
  • Je opleiding mag niet voor een hobby zijn;
  • Je kunt pas beginnen als STL je subsidieaanvraag heeft goedgekeurd.
Op de site van STL vind je meer informatie over de subsidie en kun je deze direct aanvragen.

Kies een cursus Frans

Je kunt zelf kiezen welke opleiding je wilt volgen, waar en wanneer, zolang je maar aan bovenstaande voorwaarden voldoet. Een cursus Frans bij Efficiënt Frans leren draagt bij om beter in je werk te worden. Het komt goed van pas wanneer jij regelmatig transport inplant in Frankrijk, klachten krijgt van Franstalige collega’s of klanten of als chauffeur door Franstalige gebieden rijdt.

Frans leren gratis voor de transportsector

Transportbedrijf Van der Vlist heeft al gebruik gemaakt van deze subsidie om gratis Frans te leren. Mijn cursist heeft de eerste fase van de training Frans afgerond. Geen Frans uit de schoolboeken, maar een cursus gericht op de alledaagse praktijk in de logistiek en transport sector. Wil jij ook aan de slag om frans te leren?

Cursus Frans voor de Transport en Logistiek
Cursus Zakelijk Frans voor Vrachtwagenchauffeurs