Moet je e-mails van klanten, leveranciers beantwoorden, een presentatie voorbereiden, betalingsherinneringen of orderbevestigingen sturen, problemen rondom leveringen oplossen?

Tijdens de les beantwoorden we de e-mails of verbeteren we de e-mails die u al verstuurd heeft. We maken samen een standaard e-mail template of een lijst met zinnen die je altijd nodig hebt. Voor klanten die niet betalen, stellen we een e-mail op, een brief met eerste aanmaning, een tweede aanmaning en een ingebrekestelling. Bedrijven die dochterondernemingen of winkels hebben in Frankrijk, ontvangen brieven van nutsbedrijven, telefoonproviders, verhuurder, de Arbeidsinspectie, de Belastingdienst en deze correspondentie vertalen we tijdens de les.

Tijdens de cursus ‘leren schrijven’ besteed ik veel aandacht aan voorkomende fouten. Ik leg opnieuw de noodzakelijke grammatica regels uit en verwijs naar sites op internet die nuttig kunnen zijn bij het vervoegen van werkwoorden en leg uit hoe je optimaal gebruik kunt maken van de gratis vertaalprogramma’s. De cursist heeft de mogelijkheid mij zijn e-mails ter correctie tussen 2 lessen toe te sturen.

Deze cursus is bedoeld voor back-office medewerkers. Concrete voorbeelden? Ik werk sinds een aantal jaren voor een onderneming in banden, het back office personeel beantwoordt e-mails van klanten over de status van hun zending en de medewerker debiteuren stuurt betalingsherinneringen per mail, beantwoordt vragen over facturen of bemiddelt bij problemen met automatische incasso’s.

Bij een handelaar heeft een werknemer e-mail contact met Afrikaanse klanten om bestellingen te voltooien, prijzen en voorraadstanden door te geven, vaarschema’s te bevestigen en er bij de klant op aan te dringen de noodzakelijke officiële documenten, die nodig zijn voor het transport, te regelen.

Geen minimum niveau vereist. De cursus is een op maat gemaakte privé-cursus: van het opstellen van een e-mail om een order te bevestigen tot het voorbereiden van de notulen voor de directie. Het aantal benodigde uren dat nodig is om jouw doel te bereiken wordt bepaald tijdens het intakegesprek.

Wil je een (vrijblijvend) intakegesprek inplannen ? Neem contact met mij op.