Moet je e-mails van klanten, leveranciers beantwoorden, betalingsherinneringen of orderbevestigingen sturen, problemen rondom leveringen oplossen of een presentatie voorbereiden?

Tijdens de les beantwoorden we de e-mails of verbeteren we de e-mails die je al verstuurd hebt. We maken samen een standaard e-mail template of een lijst met zinnen die je altijd nodig hebt. Voor klanten die niet betalen, stellen we een e-mail op, een brief met eerste aanmaning, een tweede aanmaning en een ingebrekestelling. Bedrijven die dochterondernemingen of winkels hebben in Frankrijk, ontvangen brieven van nutsbedrijven, telefoonproviders, verhuurder., de Arbeidsinspectie, de Belastingdienst en deze correspondentie vertalen we tijdens de les.

Ik besteed aandacht aan veelvoorkomende fouten. Ik leg de noodzakelijke grammatica regels opnieuw uit en verwijs naar websites die nuttig kunnen zijn bij het vervoegen van werkwoorden en leg uit hoe je optimaal gebruik kunt maken van de gratis vertaalprogramma’s. Je kan me tussen twee lessen door altijd e-mails ter correctie sturen.

De training ‘leren schrijven’ is bruikbaar voor back-office medewerkers. Concrete voorbeelden? Ik werk sinds een aantal jaren voor een onderneming in banden, het back office personeel beantwoordt e-mails van klanten over de status van hun zending en de medewerker debiteuren stuurt betalingsherinneringen per mail, beantwoordt vragen over facturen of bemiddelt bij problemen met automatische incasso’s.

Bij een handelaar heeft een werknemer e-mail contact met Afrikaanse klanten om bestellingen te voltooien, prijzen en voorraadstanden door te geven, vaarschema’s te bevestigen en er bij de klant op aan te dringen de noodzakelijke officiële documenten, die nodig zijn voor het transport, te regelen.

Geen minimum niveau vereist. De cursus is een op maat gemaakte privé-cursus: van het opstellen van een e-mail om een order te bevestigen tot het voorbereiden van de notulen voor de directie. Het aantal benodigde uren dat nodig is om jouw doel te bereiken wordt bepaald tijdens het intakegesprek.

Zullen wij een intakegesprek inplannen ?

Wil je een (vrijblijvend) intakegesprek inplannen ? Neem contact met mij op.