Importeer of exporteer jij groenten, fruit, aardappelen, bloemen of planten? Of teelt het bedrijf waar jij werkt zelf in Afrika? Ga je regelmatig naar Marokko, Senegal, Ivoorkust of een ander Franstalig land om te onderhandelen met je huidige leveranciers of om nieuwe te zoeken? Dan weet je vast hoeveel goodwill er te winnen valt als je goed Frans spreekt. Met deze cursus Frans voor AGF- en bloemen- en plantensector leer je Frans in jouw vaktaal en wordt jouw werk een stuk gemakkelijker.

Boek nu de cursus Frans voor de AGF- en bloemen- en plantensector   

Uitgangspunten van mijn trainingen:

 • Praktisch: gericht op jouw werkzaamheden
 • Met een kleine groep collega’s of 1-op-1;
 • Geen stoffige boeken;
 • Datum: boek de trainingen op momenten die jou uitkomen;
 • Locatie: bij mij op kantoor in Rotterdam, bij jou op kantoor of online.

“In deze training krijg je geen saaie lessen grammatica uit boeken. We richten ons op de gesprekken die jij volgende week in je agenda hebt staan. Wel zo praktisch!”

Wat levert de training Frans voor de AGF- en bloemen- en plantensector jou op:

Stel je eens voor dat je in het Frans een gesprek kan beginnen met jouw klant, met een teler of bijvoorbeeld een collega in het buitenland. Daarmee toon je interesse in je gesprekspartner en gaan zaken opeens een stuk gemakkelijker. Je bouwt een band op met je relaties. En klanten bellen jou opeens veel liever dan je concurrent, doordat je hen beter begrijpt.

 • Jij kunt daadwerkelijk een gesprek voeren in het Frans;
 • Je begrijpt documenten beter die je toegestuurd krijgt;
 • Je kunt e-mails opstellen naar je contacten in het Frans.

Volg deze cursus nu met 30% korting
Is jouw organisatie aangesloten bij Opleidings- en Ontwikkelfonds Handel Groeit? Dan kun je deze cursus Frans voor de AGF- en bloemen- en plantensector nu volgen met maar liefst 30% korting. Het fonds heeft namelijk een subsidiepot, zodat jij jaarlijks cursussen, trainingen en opleidingen kunt volgen. Efficiënt Frans leren is aangesloten bij Handel Groeit. Zo helpen we jou samen nog beter te worden in jouw vak.

Lees hier meer over deze subsidie en hoe je deze aanvraagt.

Inhoud van de cursus

Hoewel je prima begrijpt dat een cursus Frans jou verder helpt in je werkt, heb je misschien helemaal geen zin om terug te gaan naar de schoolbanken om rijtjes te stampen uit boeken en saaie grammaticalessen te volgen. In deze cursus richten we ons op jouw praktijk. En grammatica verstop ik in de lessen, zodat jij niet eens doorhebt dat je ermee bezig bent.

We kijken naar de stof die jij nodig hebt. Samen met mij bereid je een gesprek voor dat jij volgende week hebt met je contact. Een volgende les neem je een Frans verslag over de productie mee die we samen uitpluizen, zodat jij snapt waar je over leest. En wil je een e-mail sturen naar een van je telers, dan schrijven we die samen. Ook krijg je ‘spiekbriefjes’ om standaard mails in het Frans gemakkelijk op te stellen. De cursus Frans voor de AGF- en bloemen- en plantensector is dus heel praktisch en echt gericht op jouw werkzaamheden.

Voor wie is deze cursus zakelijk Frans

Deze cursus Frans richt zich speciaal op mensen die werken binnen de AGF- of bloemen- en plantensector. In je werk spreek je regelmatig met klanten die weinig of geen Engels spreken. Zelf spreek je weinig tot geen Frans en ben je bang om fouten te maken in een gesprek of e-mail. Maar je snapt wel dat een goede cursus Frans jou verder kan brengen in je werk.

Deze cursus is er voor:

 • Inkopers: je koopt bijvoorbeeld mango in Mali of cashewnoten in Burkina Faso in, voor de Europese markt.
 • Exporteurs: je koopt bijvoorbeeld bloemen in op de bloemenveiling in Aalsmeer en verkoopt deze door aan bloemisten in Frankrijk of België.
 • Telers: het bedrijf waar jij werkt teelt groenten in Afrika en exporteert dit naar Europa.
 • Planner of financieel medewerker: het kantoor waar jij werkt staat in Nederland. Tijdens je werk heb je regelmatig contact met je collega’s in het land waar jullie telen.
  –    Je krijgt vragen over de planning van sperziebonen in Marokko;
  –    Je wilt de certificaten van het ministerie van Voedsel- en Warenautoriteiten uit Burkina Faso kunnen begrijpen, die je in het Frans toegezonden kreeg;
  –    Je krijgt een Franstalig verslag over de productie en aanbevelingen voor producten van jullie fabriek in Senegal.

Wat jouw functie ook is: deze cursus helpt jou verder om de vaktaal van AGF, bloemen en planten in het Frans te leren.

Boek deze cursus nu   

Jouw docent Frans

Anne Lozé maakt leren weer leuk. De Française geeft al 15 jaar Frans in Nederland en snapt precies waar jij geen zin in hebt: rijtjes stampen, lastige grammaticaregels en saaie Franse leerboeken. Voordat Anne naar Nederland kwam werkte ze ruim 10 jaar in het Franse bedrijfsleven. Ze snapt daardoor precies waar jij tegenaan loopt in je werk. Haar lessen steekt ze praktisch in, gericht op de situaties die jij dagelijks tegenkomt in je werk. Met veel importeurs en exporteurs, groenten- en fruittelers in de regio, heeft Anne al heel wat mensen uit de AGF- en bloemen- en plantensector geholpen. Ben jij de volgende?

Referenties

Wanneer je op zoek bent naar individuele taallessen, kan ik je Anne Lozé van harte aanbevelen! Vorige week ben ik voor het eerst op bezoek geweest in Frankrijk bij bestaande en potentiële klanten. De taallessen van Anne hebben mij enorm geholpen om te kunnen communiceren met onze klanten in hun taal. Het fijne van Anne vind ik dat zij zich verdiept in je branche, vakjargon en branche specifieke communicatie. We hebben bijvoorbeeld samen een elevator pitch opgesteld in het frans om op een beurs in Frankrijk onze stand te kunnen bemannen.
HELMER van WEZEL, MARKETING MANAGER, Owner The Green Brand Factory

Bijna een jaar lang kreeg ik les van Anne. Mijn Franse spreekvaardigheid is daarmee flink verbeterd. Anne gaat echt voor een tailormade aanpak, verdiept zich in je branche en komt met relevante artikelen en onderwerpen om met elkaar te bespreken. Hierdoor worden de lessen niet alleen relevanter, interessanter en leuker; het maakt ook dat je op korte termijn je echt een stuk beter kunt uitdrukken in het Frans op professioneel niveau.
Daarnaast heeft Anne ook veel aandacht voor verschillen in de Franse (zaken-)cultuur en omgangsvormen. Anne is een heel prettig persoon met veel interesse in haar studenten, ik kan haar dan ook van harte aanbevelen.
EUGÈNE BODE, MARKETING MANAGER, VAN OERS UNITED

Inmiddels heb ik een flink aantal uren bij Anne gevolgd en als zeer prettig ervaren. Een taal leren vanaf 0 is altijd lastig maar stap voor stap leer je een heleboel. Ze heeft een praktische benadering. Veel lesstof is toegepast op het werkveld omdat Anne veel naar actuele situaties vraagt dus je kan direct profiteren van de dingen die je leert.
CARMEN AMPT, CROP COORDINATOR MELON & HELDA BEANS, VAN OERS UNITED

Door regelmatig te oefenen tijdens de les, kreeg ik meer zelfvertrouwen en durf ik nu klanten te benaderen. Ik vond het prima om de lessen te volgen na mijn werk en te kunnen oefenen met de speciaal voor mij ontwikkelde rollenspellen.
PATRICK WALTER, VERKOPER BIJ SAPHIR, IMPORT EN EXPORT FRUITBEDRIJF UIT RIDDERKERK

Contact en advies

Wil je meer weten over deze training Frans voor de AGF- en bloemen- en plantensector? Neem dan vrijblijvend contact op. Ik beantwoord jouw vragen graag.

Neem contact op met Anne