Als trader kom je veel in Afrika, om bijvoorbeeld kip, friet of poedermelk te verkopen. Je staat op een beurs of hebt contact met klanten over de levering. Veel gaat in het Engels, maar je hebt nog altijd Franse en Afrikaanse klanten die zich alleen in het Frans weten uit te drukken. Je hebt een drukke en zware baan en dat je dan ook nog eens de Franse taal slecht beheerst, helpt niet altijd mee.

 • Je krijgt via Whatsapp vaak berichten van klanten, maar vindt het lastig om hier zonder taalfouten op te reageren;
 • Als je op een beurs staat, zoek je vaak naar de juiste Franse woorden;
 • Binnen een aantal dagen bezoek je meerdere klanten in Burkina Faso, Benin of bijvoorbeeld Ivoorkust; je hebt vooraf geen idee of zij Engels spreken of niet;
 • Je krijgt je geld niet, omdat de Afrikaanse bank te weinig euro’s in huis heeft. Sprak je nu maar vloeiend Frans….

Problemen op je werk oplossen en onderhandelen gaat een stuk gemakkelijker als je beter Frans schrijft en spreekt. Deze cursus Frans is speciaal voor traders en handelaren. In 20 uur leer jij hoe je de Franse taal kunt inzetten, zodat je werk een stuk gemakkelijker wordt.

Boek nu de cursus Frans voor traders   

Uitgangspunten van mijn trainingen:

 • Gericht op termen uit jouw vak
 • ‘Spiekbriefjes’ om te mailen en whatsappen zonder fouten
 • 1-op-1 of met een kleine groep collega’s
 • Oefenen met praktijksituaties
 • Datum: boek de trainingen op momenten die jou uitkomen
 • Frans leren waar jij wil: bij mij in Rotterdam, bij jou op kantoor of online

Wat levert de training Frans voor traders en handelaren jou op:

 • Je kunt zonder spelfouten antwoorden op e-mails;
 • Problemen zijn eerder opgelost;
 • Met zelfvertrouwen houd jij een praatje op de beurs, in het Frans;
 • Onderhandelingen gaan een stuk gemakkelijker.

“In deze cursus verspil je geen tijd aan woorden en zinnen die jij niet gebruikt. We richten ons op situaties die jij tegenkomt in je dagelijkse werk.”

Inhoud van de cursus Frans voor traders en handelaren

Tijdens de cursus haken we in op alle aspecten die jij in contact met Franstalige landen tegenkomt. Van de eerste ontmoeting met een prospect tot de betaling.

 • We bereiden de ontmoeting met potentiële klanten of leveranciers voor. Je leert hoe jij jezelf professioneel kunt voorstellen, iets over het bedrijf waar je werkt kunt vertellen en over de producten waarin jij handelt.
 • Sta je binnenkort op een belangrijke beurs, zoals SIAL, Gulfood of Fruit Logistica? Dan bereiden we een verkooppitch in het Frans voor. Ook bedenken we welke vragen jij op de beurs kunt krijgen en hoe jij daarop kunt antwoorden.
 • Samen stellen we teksten in het Frans op die jij klanten kunt sturen over bijvoorbeeld leveringsvoorwaarden en leveringstijden.
 • Heb je een klacht van een klant over een vertragingen of mogelijke kwaliteitsproblemen? Dan help ik je een juist antwoord te formuleren in het Frans.

In deze training krijg je geen ‘algemeen’ Frans. Je kunt een maatwerktraining verwachten, die helemaal gericht is op jouw sector en jouw praktijksituaties. Je kunt brieven, e-mails, brochures en presentaties meenemen naar de lessen, zodat we deze samen beantwoorden of voorbereiden. Ook krijg je een aantal standaardteksten die je als antwoord kunt gebruiken op veel gestelde vragen of informatie die je vaker moet e-mailen.

Voor wie is deze cursus

Als trader of handelaar importeer en exporteer je voedingsmiddelen naar Franstalige landen. Soms is dit Frankrijk zelf, maar vaak is het een Afrikaans land zoals Marokko, Congo-Kinshasa, Ivoorkust, Kameroen, Niger, Mali of Senegal. Je hebt daar contact met klanten over verkoop van producten, staat binnenkort op een beurs om nieuwe klanten te werven of moet een probleem oplossen rondom een levering.

Tijdens je opleiding had je nooit gedacht dat je Frans zou moeten spreken op je werk. Je dacht dat alles in het Engels zou gaan, maar komt er nu achter dat het toch wel veel gemakkelijker gaat als je de Franse taal onder de knie hebt. Al is het maar op basisniveau.

Voor je werk ben je veel op reis en je hebt het erg druk. Een cursus Frans die zich helemaal focust op jouw dagelijkse werk én nog eens te volgen is waar en wanneer het jou uitkomt, is dé oplossing voor jou. Als je in Nederland bent, kun je intensief les nemen, zodat je de taal snel vaardig bent. Uiteraard kun je deze cursus ook online volgen, bijvoorbeeld vanuit je hotelkamer.

Niveau: geen vereist taalniveau; deze training is maatwerk en we haken in op wat jij nodig hebt.

Jouw docent Frans

Anne Lozé is geboren in Frankrijk. Daar werkte ze 10 jaar voor het Franse bedrijfsleven. Toen ze ruim 15 jaar geleden naar Nederland kwam, snapte ze precies dat díe ervaring mensen verder kan helpen. Anne ging aan de slag als docent Frans en stopte haar bedrijfservaring in haar lessen. Geen algemeen Frans uit schoolboeken leren, maar lessen die echt op jouw dagelijkse praktijk zijn gericht. In de 15 jaar dat Anne in Nederland lesgeeft, heeft ze al vele traders en handelaren uit de foodindustrie geholpen.

Zij volgden eerder de training

Anne heeft mij zeer goed geholpen om mijn Frans naar een hoger niveau te tillen. Ze is een erg gemotiveerde en intelligente lerares die haar lessen aanpast aan zowel de leerling, als ook de situatie waarvoor de leerling zijn lessen in de praktijk wil toepassen. Doeltreffend en efficiënt dus, waarbij altijd na de les nog een samenvatting van de behandelde stof wordt nagestuurd. Daarnaast is Anne als mens ook erg prettig in de omgang, altijd geïnteresseerd en dus een goede gesprekspartner. Ik kan Anne dan ook van harte aanbevelen voor iedereen die graag Frans wil leren of verbeteren!
Robert Mac Gillavry, Commodity trader/commercial manager, Bdairy

Wil je je Frans in korte tijd naar een hoger niveau brengen, dan ben je bij Anne aan het juiste adres. Annes aanpak is efficiënt en doeltreffend. Het feit dat zij een tailor made benadering heeft, toegespitst op je eigen doelstellingen, maakt haar onderscheidend ten opzichte van andere instituten waar het aanbod vaak “algemeen” is. Ik heb een commerciële functie in o.a. Franstalig Afrika.

Anne verplaatst zich in je vakgebied en de cursus is hier volledig op toegespitst. Door in te spelen op je dagelijkse werkzaamheden (e.g presentaties, offertes, beurzen, email/telefoon correspondentie met klanten) en door de selectie van leuke, interessante artikelen en video’s over je vakgebied in het Frans, maakten de lessen concreet, leuk, tastbaar en direct toepasbaar. Anne is heel flexibel. Aangezien ik vaak op reis ben, kwam het goed uit dat de lessen zonder moeite doorgeschoven konden worden. Ik heb de lessen van Anne als zeer prettig en nuttig ervaren en mijn niveau is omhoog gevlogen.
Alexander Bruring, Senior Sales Manager Africa, United Dutch Breweries

Ik kan Anne zeker aanbevelen. Zij verplaatst zich goed in de behoeften van haar cursisten. Ze is betrokken bij wat ze doet en schroomt niet om extra informatie te vinden die past bij de industrie en de materie. Daarnaast is het ook een heel sympathieke dame!
Edwin Blomsma, Commercieel directeur bij Bdairy

Contact en meer informatie

Wil je graag meer informatie over deze cursus Frans voor traders en handelaren? Of wil je eerst eens kennismaken? Neem dan vrijblijvend contact op.

Stuur Anne een e-mail