Ik geef veel lessen via Skype. Er zijn cursisten die de training Frans uitsluitend via Skype volgen. Dit zijn over het algemeen cursisten die al eerder een cursus (fysiek) bij mij gevolgd hebben en die nu verhuisd zijn. Zij hervatten de Franse les via Skype.

Andere cursisten combineren de privé lessen met lessen via Skype : ik geef de ene week 2 uur les op kantoor en de andere week 1 uur les via Skype waarin we huiswerk nakijken en oefeningen doen om de conversatie te verbeteren. Cursussen via Skype zijn populair bij werknemers die veel moeten reizen en die op deze manier de cursus ook kunnen volgen terwijl ze op zakenreis zijn.

De kwaliteit van een Skype verbinding is de laatste jaren sterk verbeterd en de lessen via Skype verlopen nu zonder problemen. Er bestaat nu ook een chatfunctie waarbij je eenvoudig woorden of uitdrukkingen kunt noteren die problemen geven tijdens het gesprek. De cursist kan deze opmerkingen meteen lezen tijdens de les. We delen presentaties en  oefeningen op Google documents en nemen deze samen door.

Een Franse les via Skype is erg handig en heel flexibel daar dit eenvoudig is te plannen of te verschuiven. Een les duurt over het algemeen hooguit 60 minuten omdat het behoorlijk intensief is.

Heb je interesse in meer informatie, wil je een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek inplannen ? Mail naar contact@efficientfransleren.nl of gebruik het contactformulier op de contact pagina.

 

Referentie

Sinds afgelopen zomer volg ik les bij Anne om mijn spreekvaardigheid Frans te verbeteren. Na een korte intensieve periode in Rotterdam, die volledig individueel was afgestemd ben ik verhuisd naar Zwitserland en hebben we besloten de lessen te continueren via Skype. Tot op heden bevalt dit erg goed. Anne heeft een goede en leuke manier van lesgeven, is geïnteresseerd, is geduldig en geeft je zelfvertrouwen. Met haar les breid je snel je vocabulaire uit en verbeter je je spreekvaardigheid. Ze draagt passend studiemateriaal aan en bespreekt recente artikelen (bijv gerelateerd aan studie of beroep) die ze heeft opgezocht.Karien de Groof, huisarts, december 2013