Al 15 jaar verzorg ik trainingen Frans online. Ook voor het Coronavirus, waren er cursisten die de training Frans op afstand (via Skype) wilden volgen. Vaak zijn dit cursisten die niet in de buurt van Rotterdam werken of wonen of cursisten die veel voor hun bedrijf reizen en ook tijdens deze zakenreizen door willen gaan met de training.

Uit eigen ervaring weet ik dat de techniek niet heeft stilgestaan. Er zijn verschillende online apps, tools en programma’s die zich uitstekend lenen voor onderwijs op afstand. Bijvoorbeeld Skype, maar ook Zoom of Microsoft Teams. De online lessen Frans verlopen nu vrijwel altijd probleemloos. Skype, Zoom en Microsoft Teams kennen alle drie een chatfunctie waarbij je eenvoudig woorden of uitdrukkingen die de cursist niet kent of verkeerd uitspreekt kunt noteren. In Zoom bijvoorbeeld maak ik gebruik van het ‘white board’. De cursist ziet deze opmerkingen direct tijdens de les. En na de les werk kan ik deze aantekeningen verder makkelijk uitwerken in een foutanalyse die de cursist ook ontvangt. Handig om verder thuis te studeren! Via Zoom, Microsoft Teams of Google documents deel ik presentaties en oefeningen die tijdens de les kunnen worden doorgenomen.

Lees hieronder de reviews van enkelen klanten van mij die al online trainingen Frans hebben gevolgd. Bijvoorbeeld Caroline en Jantine uit Amsterdam hebben vanwege de afstand (Rotterdam-Amsterdam) gekozen voor lessen via Skype. Of Karin die eerst face-to-face lessen bij mij in Rotterdam volgde, maar na haar emigratie naar Zwitserland door is gegaan met online lessen.

Een Franse les online is erg handig en heel flexibel daar dit eenvoudig is te plannen of te verschuiven. Een les duurt over het algemeen hooguit 90 minuten omdat het behoorlijk intensief is.

Heb je interesse in meer informatie, wil je een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek inplannen ? Mail naar contact@efficientfransleren.nl of gebruik het contactformulier op de contact pagina.

 

Referentie

“Vanwege reistijd, flexibiliteit en kosten volg ik samen met mijn marketing collega de online (zakelijke) Franse les bij Anne. De “Skype uurtjes” voor de privé Franse les doen mijn collega en ik gezamenlijk. Dit werkt boven verwachting goed, wat mij betreft zelfs beter dan klassikaal. Na 1 uurtje Franse les via Skype zijn we mentaal uitgeput, best pittig maar heel nuttig.
Het bedrijf waar wij voor werken betreft een Benelux organisatie die mondverzorgingsproducten levert aan tandartsen, mondhygiënisten, drogisten en apothekers. Voor Franstalig België willen wij ons niveau in Franse taal verhogen om een gesprek over onze producten te kunnen voeren met klanten en gesprekken kunnen voeren op beurzen en congressen.
Anne leeft zich helemaal in op onze bedrijfstak en zorgt ervoor dat de gesprekken aansluiten bij ons leerdoel en de dagelijkse zakelijke praktijk waar wij mee te maken hebben waardoor het leren heel effectief gaat. Ook is Anne flexibel in het inplannen van de lessen en altijd bereid je te helpen met specifieke vragen of thema’s en heeft zij verschillende lesmaterialen beschikbaar zodat die ook naar persoonlijke behoefte ingezet kunnen worden.
Een absolute aanrader voor iedereen die op een leuke, efficiënte en effectieve manier zijn of haar nivo van het (zakelijk) Frans wil opschroeven.”Rik Spek, country manager; TePe Benelux B.V, 22 april 2020

Vanwege het Corona gebeuren volgen wij bij STEF nu een aantal weken de cursus van Anne online via Skype. Ondanks de afstand en het niet face-to-face zien van elkaar bevalt dit mij erg goed. We kunnen de camera activeren zodat de gezichtsuitdrukkingen te zien zijn. Een groot voordeel van de online cursus is de beschikbaarheid. Je bent meer flexibel en kan vaker afspreken zonder over reistijd en andere afspraken in te zitten. Het is wel belangrijk dat je een stabiele verbinding hebt. Normaal gesproken toont Anne de vocabulaire op een scherm, nu kan dit in de chat van het Skype gesprek. Ook dit is erg handig en je kan meteen aantekeningen maken. Ik zelf in een groep van 2 personen die tegelijk training krijgen en ben van mening dat dit niet voor een grotere groep online gedaan moet worden. In een kleine groep kunnen we elkaar makkelijk verstaan en een gesprek voeren. Ik zou de cursus zeker aanbevelen, Anne is via Skype goed te verstaan en geeft duidelijk uitleg, ook wanneer je iets niet begrijpt.Naomie Zeegers, IT Logistiek en automatisering; STEF Nederland, 22 april 2020

Sinds anderhalf jaar volg ik via mijn werk een de cursus Zakelijk Frans gegeven door Anne. Dit was voorheen altijd een klassikale les. In verband met de corona crisis volg ik deze cursus nu via Skype. Samen met een collega en met Anne bellen wij allemaal vanaf huis. Dit werkt goed. We zetten allemaal de webcam aan zodat het net iets makkelijker praten is. Anne stelt ons vragen met de naam erbij, zodat diegene weet dat hij of zij kan antwoorden. Zo loopt het gesprek soepel. We vinden het erg fijn dat wij ondanks dat er geen klassikale lessen meer kunnen plaatsvinden, wij wel ons Frans blijven verbeteren door de lessen voort te zetten via Skype. Vooral het praten spijkeren wij zo goed bij.
Gedurende de les schrijft Anne de Franse woorden en zinnen mee in de chat van Skype. Na de les zet zij deze woorden en zinnen in een Excel sheet welke zij toestuurt naar ons. Wij vertalen dan de woorden en kunnen deze woorden dan later nog een paar keer doornemen. Zo leren we steeds meer Franse woorden en zinnen bij. Dit werkt heel prettig.
Ik zou deze cursus zeker aanbevelen. Anne geeft leuke lessen welke altijd betrekking hebben op onze werkzaamheden, dit is erg nuttig. Daarnaast is Anne erg flexibel. Het is mogelijk om op verschillende momenten van de dag te bellen over Skype. Als ik een keer een les niet kan bijwonen, kan ik deze later persoonlijk inhalen. Ook is Anne goed in het uitleggen van de Franse stijl van zinnen en de grammatica. Zo worden ook de lastige onderdelen van de Franse taal duidelijk.Roos Nottelman, IT Transport en automatisering; STEF Nederland, 22 april 2020