Anne Lozé – docent Frans voor het bedrijfsleven

  • Geboren in Frankrijk;
  • Ruim 20 jaar ervaring in het (Franse) bedrijfsleven;
  • En al 15 jaar ervaring met het geven van Franse taaltrainingen;
  • Praktische manier van lesgeven, passend bij jouw manier van leren.

90% van mijn klanten staat niet te springen om een cursus Frans voor het bedrijfsleven, maar móet een training volgen om het werk te kunnen doen. Opeens moet je Frans spreken op je werk, of e-mails sturen naar klanten of collega’s. Maar zin of tijd om de schoolbanken in te duiken heb je stiekem niet echt. Rijtjes stampen, grammaticaregels…nee! Jij wil je gewoon snel kunnen redden in jouw vakgebied.

Anne Lozé ook uw trainer Frans ?

Anne Lozé – Efficient Frans Leren

Neem contact op   

“Ik ben van de Franse taal gaan houden en heb mijn Frans significant verbeterd. Anne kan ik zeker aanbevelen als docent Frans.” – Massimiliano Cianfaglia, Intersafe

Ik snap waar jij in je werk tegenaan loopt

De elitaire manier van onderwijs spreekt mij niet erg aan. Mijn naam is Anne Lozé en ik ben een geboren Française. Na mijn studie Bedrijfskunde aan de Neoma Business School ging ik aan de slag in Parijs als consultant. Zo werkte ik onder andere voor softwareontwikkelaar Sage, vergelijkbaar met Exact. Als consultant gaf ik ook vaak trainingen en ontwikkelde ik lesmateriaal voor andere trainers.

Juist die ervaring in het bedrijfsleven vind ik enorm belangrijk in mijn vak. Want je wil toch een docent Frans die snapt waar jij tijdens je werk mee te maken hebt! Die snapt welke vragen een klant stelt of hoe collega’s met elkaar omgaan.

“Anne verplaatst zich in je vakgebied en de cursus is hier volledig op toegespitst.” – Alexander Bruring, United Dutch Breweries

Docent Frans

Toen ik in 2007 naar Nederland verhuisde voor de liefde wilde ik mijn trainingservaring uit het bedrijfsleven omzetten tot docent Frans. Ik volgde een taalopleiding aan de Hogeschool van Rotterdam en tijdens die studie vond ik al snel een baan. Winkelketens Zeeman en Hema waren op dat moment bezig om de Franse markt te veroveren en openden meerdere winkels. Een mooie klus voor mij om de collega’s op te leiden zodat zij hun nieuwe, Franse collega’s beter konden begrijpen.

“Samenwerken met Anne werkt uitermate effectief. Zij weet het jargon en bedrijfseigen processen perfect in haar trainingen Frans in te bouwen.” – Cees van Gend, Zeeman Textielsupers

Individuele aanpak op jouw leerniveau

Mijn baan combineerde ik met de opleiding tot docent Frans. Daar leerde ik ook om het klassikale en theoretische Franse onderwijssysteem om te zetten naar een Nederlandse onderwijsmethode gericht op de individu en zijn behoeften.

Die Nederlandse praktijkgerichte, individuele aanpak neem ik mee in mijn cursussen Frans voor het bedrijfsleven. Want inmiddels train ik voornamelijk leidinggevende en academici via mijn eigen bedrijf. Daarbij vind ik het belangrijk om te kijken wat mijn leerlingen nodig hebben. Ik verdiep mij graag in jou en het bedrijf waar je werkt. Wat zijn jouw doelen en waarom wil je Frans leren; wat is jouw leerniveau; in welke situaties heb jij de Franse taal nodig?

Ik zie heel snel hoe jij leert, wat jij interessant vindt en wat jij nodig hebt in je vak. Daar pas ik mijn lessen op aan. Anders dan bij een groot taalinstituut krijg je bij mij dus een op maak gemaakt lesprogramma. Wel zo efficiënt!

“Anne heeft precies het niveau van de cursist door. Ze past haar manier van lesgeven daarop aan.” – Marco Bos, Schoonenberg

Snelle reactie op praktijkvraagstukken

Misschien zit jij ook wel eens uren te broeden op een mailtje naar een klant, of op een whatsappje naar een Franse collega. In mijn trainingen oefenen we niet alleen gesprekken, maar kun je dat mailtje of berichtje gewoon naar mij sturen voordat jij het verstuurt. Dan kijk ik er snel naar zodat jij geen tijd verspilt of miscommunicatie veroorzaakt. En sta je al bijna op Rotterdam Airport? Mijn kantoor zit tegenover de vertrekhal, dus je kunt bij wijze van spreken nog even snel een Franse les meepakken, voordat jij op het vliegtuig stapt.

Wil je snel en efficiënt Frans leren, gericht op jouw leerniveau en op jouw vakgebied? Dan help ik je graag!

Neem contact op