Wat denken de cursisten van hun cursus Frans bij Efficiënt Frans Leren in Rotterdam ?

Referentie

 

Anne heeft mij heel goed geholpen met het geven van specifieke telecom trainingen in het Frans voor mijn Franstalige klanten in Afrika. We oefenden de communicatie, maar per slide keken we ook naar de vertaling van de industrie-gerelateerde woorden. Anne voelde goed aan wat ik nodig had en samen creëerden we de power point presentatie zoals ik die voor mijn klant nodig had. Anne is praktisch ingesteld en daarnaast een fijn persoon om mee samen te werken. Ik beveel haar zeer aan!
Milja Hofman, Founder / trainer; @Roamingwise, 2 novembre 2023

Wanneer je op zoek bent naar individuele taallessen, kan ik je Anne Lozé van harte aanbevelen! Vorige week ben ik voor het eerst op bezoek geweest in Frankrijk bij bestaande en potentiële klanten. De taallessen van Anne hebben mij enorm geholpen om te kunnen communiceren met onze klanten in hun taal.
Het fijne van Anne vind ik dat zij zich verdiept in je branche, vakjargon en branche specifieke communicatie. We hebben bijvoorbeeld samen een elevator pitch opgesteld in het frans om op een beurs in Frankrijk onze stand te kunnen bemannen.
Helmer van Wezel, Owner; The Green Brand Factory, 7 april 2023

In aanloop naar de selectiegesprekken voor de Leergang Internationaal Beleidsmedewerker bij Buitenlandse Zaken (Diplomatenklasje) heeft Anne mij ontzettend fijn geholpen met het opfrissen van mijn Franse taalvaardigheid. Of het nou fysiek of virtueel was, de stijl van Anne is enthousiast en efficiënt. Ze signaleert je zwaktes razendsnel en speelt hierop in. Bovenal geeft ze je het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om een examen met moed tegemoet te gaan. Anne heeft tenslotte veel gevoel bij welke inhoudelijke thema’s relevant zijn voor de cursist. Gesprekken en schrijfopdrachten past ze hierop aan en met alle plezier deelt ze Franse artikelen, films en boeken die daarop aansluiten.
Wouter Hogt, Policy Officier; Ministerie van Buitenlandse Zaken, 9 november 2022

Anne is een ontzettend kundige en geduldige docente, die goed aanvoelt wat je nodig hebt. De lessen waren altijd interessant en goed voorbereid, en daarnaast ook erg leuk. De mogelijkheid om eigen materiaal in het Frans te bespreken heeft mij erg geholpen om de vocabulaire en grammatica onder de knie te krijgen. Ik zou Anne van harte aanbevelen als docente! Sanne Reitsma, Academy fellow; Clingendael Institute, 2 september 2022

Anne has been a very excellent French teacher.
She supported me in learning French almost from zero to becoming a fluent speaker, in just few months.
Thanks to her economic background, she was able to perfectly customize the lessons based on my professionals needs of the moment and to stimulate continuously my curiosity with engaging business articles.
I would definitely recommend her for anyone who wants to make the next step in his/her language skills. Cristina Caramello, Strategic Business Development Manager; Intersafe, 12 juli 2022

Anne is echt een fijne docente Frans die je veel ruimte biedt om professioneel Frans te spreken. Ze houdt een woordenlijst voor je bij, zoekt leuk materiaal voor je op over je vakgebied en is echt geïnteresseerd in je vakgebied. Daardoor denkt ze ook met je mee over welk vocabulaire je echt zou moeten weten. Ze is flexibel in tijd en tijdsduur van de contacturen. Ik kan haar van harte aanbevelen! Leela Koenig, Senior Academy Fellow; Clingendael Institute, 7 juli 2021

Op een leuke en constructieve wijze les gehad. Het was geen probleem om de lesstof aan te passen aan ons bedrijf.
We danken Anne voor de leuke en leerzame tijd.
Merci beaucoup Anne LozéJan-Dirk Stouten, commercieel directeur, Stouten Fourage, 24 juni 2021

Een half jaar lang heb ik met heel veel plezier Franse lessen gevolgd bij Anne. Ik ben docent Frans op een middelbare school en wilde mijn Frans graag weer wat opfrissen.
Anne heeft mij ontzettend goed geholpen. Niet alleen met gespreksvaardigheid, maar ook met de invulling van mijn eigen lessen. Anne heeft hele leuke en actuele lesideeën en vertelt met veel enthousiasme over de Franse cultuur. Ze deelt graag websites, films, series, liedjes, podcasts, taalspelletjes en boekjes en mailt ook na de les nog aanvullend materiaal. Zelfs het meenemen van Franse petits-beurre om aan mijn eigen leerlingen uit te delen was voor haar niet te veel gevraagd.
Anne is een onwijs fijne docent, ze neemt alle tijd en legt op een hele duidelijke manier uit. Ik kom graag weer terug bij Anne en kan haar lessen van harte aanbevelen! Margot, docent Frans, 20 december 2020

De Franse taaltraining met Anne als trainer heb ik geheel online gevolgd. Dat was nog vòòr Corona tijd! Ik heb bewust gekozen voor online en deze vorm als zeer effectief en efficiënt ervaren. Anne en ik communiceerden via Skype en vulden dat aan met mail en via de app. Anne is heel duidelijk en ze werkt zeer praktisch, dat is precies wat ik zocht. Bovendien verloor ik geen substantiële reistijd en het tarief was online ook nog aantrekkelijker. Ik had Anne niet ontmoet voorafgaand aan onze taaltraining. Dat was ook helemaal niet nodig, het contact via Skype was professioneel en persoonlijk, alsof we in 1 ruimte verbleven. Ik heb uitspraak en zinsverband goed kunnen oefenen en stukken tekst die Anne mocht vertalen, mailde ik haar of las ik voor via Skype zodat ik context en nuance mondeling kon aanbrengen. Ik zou een volgende keer zeer zeker kiezen voor Anne en voor een online taaltraining bij haar!Jantine Benschop, coach, 21 april 2020

“Vanwege reistijd, flexibiliteit en kosten volg ik samen met mijn marketing collega de online (zakelijke) Franse les bij Anne. De “Skype uurtjes” voor de privé Franse les doen mijn collega en ik gezamenlijk. Dit werkt boven verwachting goed, wat mij betreft zelfs beter dan klassikaal. Na 1 uurtje Franse les via Skype zijn we mentaal uitgeput, best pittig maar heel nuttig.
Het bedrijf waar wij voor werken betreft een Benelux organisatie die mondverzorgingsproducten levert aan tandartsen, mondhygiënisten, drogisten en apothekers. Voor Franstalig België willen wij ons niveau in Franse taal verhogen om een gesprek over onze producten te kunnen voeren met klanten en gesprekken kunnen voeren op beurzen en congressen.
Anne leeft zich helemaal in op onze bedrijfstak en zorgt ervoor dat de gesprekken aansluiten bij ons leerdoel en de dagelijkse zakelijke praktijk waar wij mee te maken hebben waardoor het leren heel effectief gaat. Ook is Anne flexibel in het inplannen van de lessen en altijd bereid je te helpen met specifieke vragen of thema’s en heeft zij verschillende lesmaterialen beschikbaar zodat die ook naar persoonlijke behoefte ingezet kunnen worden.
Een absolute aanrader voor iedereen die op een leuke, efficiënte en effectieve manier zijn of haar nivo van het (zakelijk) Frans wil opschroeven.”Rik Spek, country manager; TePe Benelux B.V, 22 april 2020

Vanwege het Corona gebeuren volgen wij bij STEF nu een aantal weken de cursus van Anne online via Skype. Ondanks de afstand en het niet face-to-face zien van elkaar bevalt dit mij erg goed. We kunnen de camera activeren zodat de gezichtsuitdrukkingen te zien zijn. Een groot voordeel van de online cursus is de beschikbaarheid. Je bent meer flexibel en kan vaker afspreken zonder over reistijd en andere afspraken in te zitten. Het is wel belangrijk dat je een stabiele verbinding hebt. Normaal gesproken toont Anne de vocabulaire op een scherm, nu kan dit in de chat van het Skype gesprek. Ook dit is erg handig en je kan meteen aantekeningen maken. Ik zelf in een groep van 2 personen die tegelijk training krijgen en ben van mening dat dit niet voor een grotere groep online gedaan moet worden. In een kleine groep kunnen we elkaar makkelijk verstaan en een gesprek voeren. Ik zou de cursus zeker aanbevelen, Anne is via Skype goed te verstaan en geeft duidelijk uitleg, ook wanneer je iets niet begrijpt.Naomie Zeegers, IT Logistiek en automatisering; STEF Nederland, 22 april 2020

Sinds anderhalf jaar volg ik via mijn werk een de cursus Zakelijk Frans gegeven door Anne. Dit was voorheen altijd een klassikale les. In verband met de corona crisis volg ik deze cursus nu via Skype. Samen met een collega en met Anne bellen wij allemaal vanaf huis. Dit werkt goed. We zetten allemaal de webcam aan zodat het net iets makkelijker praten is. Anne stelt ons vragen met de naam erbij, zodat diegene weet dat hij of zij kan antwoorden. Zo loopt het gesprek soepel. We vinden het erg fijn dat wij ondanks dat er geen klassikale lessen meer kunnen plaatsvinden, wij wel ons Frans blijven verbeteren door de lessen voort te zetten via Skype. Vooral het praten spijkeren wij zo goed bij.
Gedurende de les schrijft Anne de Franse woorden en zinnen mee in de chat van Skype. Na de les zet zij deze woorden en zinnen in een Excel sheet welke zij toestuurt naar ons. Wij vertalen dan de woorden en kunnen deze woorden dan later nog een paar keer doornemen. Zo leren we steeds meer Franse woorden en zinnen bij. Dit werkt heel prettig.
Ik zou deze cursus zeker aanbevelen. Anne geeft leuke lessen welke altijd betrekking hebben op onze werkzaamheden, dit is erg nuttig. Daarnaast is Anne erg flexibel. Het is mogelijk om op verschillende momenten van de dag te bellen over Skype. Als ik een keer een les niet kan bijwonen, kan ik deze later persoonlijk inhalen. Ook is Anne goed in het uitleggen van de Franse stijl van zinnen en de grammatica. Zo worden ook de lastige onderdelen van de Franse taal duidelijk.Roos Nottelman, IT Transport en automatisering; STEF Nederland, 22 april 2020

Anne is an excellent french teacher, very prepared and open to adapt to different levels and skills.
I was a difficult “student” as I did not have lot of time to study, and I appreciated the fact she has always very open to repeat or re-explain thinks many times, without any problem.
Because of this the lessons were no stress at all, and more important I have started to love the language and I have improved significantly in my french skills…I strongly recommend her and I am sure that a more disciplined student will get the best result from her lessons.Massimiliano Cianfaglia, Group CFO, Intersafe, 20 februari 2020

Inmiddels een jaar les gehad en heel veel geleerd. Wat ik zeer op prijs stel is dat de training volledig gericht is op mijn werk. Het is plezierig om van Anne les te hebben. Zij is een professionele docent die vanaf het eerste moment zeer resultaatgericht aan de slag gaat. Ook is ze flexibel in haar agenda wat bij mij regelmatig nodig is.Arjan Morêe, Directeur, Skillpack, 23 december 2019

Anne is een uitstekende docente en heeft door haar achtergrond prima inzicht in de juiste te kiezen zakelijke toon en vaktermen. Van harte aanbevolen!Peter Karsch, partner/ Strategisch adviseur business development, Partners for innovation, 23 december 2019

Anne heeft mij zeer goed geholpen om mijn frans naar een hoger niveau te tillen.
Ze is een erg gemotiveerde en intelligente lerares die haar lessen aanpast aan zowel de leerling, als ook de situatie waarvoor de leerling zijn/haar lessen in de praktijk wil toepassen. Doeltreffend en efficient dus, waarbij altijd na de les nog een samenvatting van de behandelde stof wordt nagestuurd. Daarnaast is Anne als mens ook erg prettig in de omgang, altijd geïnteresseerd en dus een goede gesprekspartner. Ik kan Anne dan ook van harte aanbevelen voor iedereen die graag frans wil leren of zijn/haar frans wil verbeteren!Robert Mac Gillavry, Commodity trader / Commercial manager, Bdairy, 20 november 2019

Ik heb in 2018 gedurende bijna een jaar les gehad van Anne en heb hierdoor mijn Franse spreekvaardigheid flink verbeterd. Anne gaat echt voor een tailormade aanpak, verdiept zich in je branche en komt met relevante artikelen en onderwerpen om met elkaar te bespreken. Hierdoor worden de lessen niet alleen relevanter, interessanter en leuker, het maakt ook dat je op korte termijn je echt een stuk beter kunt uitdrukken in het Frans op professioneel niveau.
Daarnaast heeft Anne ook veel aandacht voor verschillen in de Franse (zaken) cultuur en omgangsvormen.
Bovendien is Anne een heel prettig persoon met veel interesse in haar studenten. Ik kan Anne dan ook van harte aanbevelen.Eugène Bode, category & marketing manager, Van Oers United, 6 oktober 2019

Ik heb inmiddels een flink aantal uren bij Anne gevolgd en als zeer prettig ervaren. Een taal leren vanaf 0 is altijd lastig maar stap voor stap leer je een heleboel. Het is een goede combinatie van grammatica en een praktische benadering. Veel lesstof is toegepast op het werkveld omdat Anne veel naar actuele situaties vraagt dus je kan direct profiteren van de dingen die je leert.Carmen Ampt, Crop coordinator melon & Helda beans, Van Oers United, 23 september 2019

Ik heb mijn lessen (zakelijk) Frans als er prettig ervaren bij Anne, door haar ervaring op management niveau wist ze vaak een accurate vertaling te maken naar mijn leer noden. Haar flexibiliteit en oprechte interesse in mij maakten het een erg fijne leersfeer. Ze is niet bang om je uit te dagen en op scherp te stellen waar nodig, iets wat mij erg heeft geholpen in het komen uit mijn comfort zone (in mijn specifieke geval: o.a. het inzetten en gebruiken van een bredere vocabulaire en het verbeteren van mijn grammatica).
Ben je op zoek naar een prettige doch efficiënte leersfeer dan ben je bij Anne zeker aan het goede adres!Aziza Djemili, Director of operations, Air Liquide/ VitalAir, 23 september 2019

Ik kan Anne sterk aanbevelen: Franse les helemaal afgestemd naar mijn behoefte en vakgebied. Ze leest zichzelf in, waardoor praktische, realistische discussies ontstaan. Erg aangename persoonlijkheid, erg flexibel qua lestijden.Bert Crevals, Key account Manager Oncology & hematology, Servier, 7 september 2019

Wil je je Frans in korte tijd naar een hoger niveau brengen, dan is Anne het juiste adres. Anne’s aanpak is efficiënt en doeltreffend. Het feit dat zij een tailor made benadering heeft, toegespitst op je eigen doelstellingen maakt haar onderscheidend ten opzichte van andere instituten (waar het aanbod vaak “algemeen” is). Ik heb een commerciële functie in o.a. Franstalig Afrika. Anne verplaatst zich in je vakgebied en de cursus is hier volledig op toegespitst. Door in te spelen op je dagelijkse werkzaamheden (e.g presentaties, offertes, beurzen, email/telefoon correspondentie met klanten) en door de selectie van leuke, interessante artikelen en video’s over je vakgebied in het Frans, maakten de lessen concreet, leuk, tastbaar en direct toepasbaar. Anne is heel flexibel. Aangezien ik vaak op reis ben, kwam het goed uit, dat de lessen zonder moeite doorgeschoven konden worden. Ik heb de lessen van Anne als zeer prettig en nuttig ervaren, mijn niveau is omhoog gevlogen, buiten het feit dat ze ook gezellig waren. Anne’s voorliefde voor Franse wijnen was een mooie bijkomstigheid, aangezien er vaak tijdens de lessen een mooi glaasje werd uitgeschonken. Ik zou Anne dan ook zeker van harte aanbevelen!Alexander Bruring, Senior Sales Manager Africa, United Dutch Breweries, 13 december 2018

Anne is een uitstekende docente en bovenal prettig in de omgang. Startend met weinig voorkennis, is mijn Frans met een uur les in de week in een jaar tijd flink vooruitgegaan, waardoor ik de basis nu makkelijk kan toepassen in het francophone deel van de wereld.Stan van den Broek, advisor sustainable innovation, Partners voor innovation, 14 september 2018

Anne heeft mij conversatie-les Frans gegeven. Ze geeft heel prettig les, en zorgde ervoor dat we spraken over onderwerpen die in mijn dagelijks werk aan de orde komen. Daardoor verbeterde mijn woordenschat en werd de drempel om een conversatie met een Franse collega aan te gaan, of een presentatie te houden, flink verlaagd. Daar komt bij, dat ze enorm flexibel is in de lestijden en locatie (Skype werkte ook prima).Caroline van Turennout, manager Marketing & Communication Europe, Zeeman, 3 april 2018

Voor mijn werk reis ik regelmatig in Frankrijk en om me beter te kunnen reden tijdens besprekingen heb ik afgelopen anderhalf jaar les gehad bij Anne om mijn Frans en met name mijn spreekvaardigheid, op een redelijk niveau te krijgen. Een taal leren kost mij altijd veel moeite, maar met het geduld en de gerichte persoonlijk aanpak van Anne ben ik grote stappen vooruit gegaan. Tijdens de lessen ben je eigenlijk continue in gesprek. Doordat het 1 op 1 is kan je heel gericht oefenen met vakjargon en voorbeelden uit de praktijk en ook aankomende meetings of beurzen voorbereiden. Voor iedereen die snel vooruitgang wil boeken zou ik Efficient Frans Leren adviseren.Floris Van den Heuvel, owner & director Texo Trade Services BV, 10 maart 2017

Super aardige lerares. Heeft precies het niveau van de cursist door. Past haar manier van les geven daar op aan. Super geduldig. Zij stelt de cursist op gemak. Ook iemand die nog nooit Frans heeft gehad’.Marco Bos, Debiteurenbeheerder, Schoonenberg, 24 mei 2016

Samenwerken met Anne werkt voor haar klanten fijn. Zij luistert naar de behoefte van de klant en weet het jargon en bedrijfs eigen processen perfect in haar trainingen Frans in te bouwen. Zodoende zijn haar trainingen uitermate effectief.Cees van Gend, Manager Human Resources Europa, Zeeman TextielSupers, 15 januari 2016

In 2015 hebben wij voor een aantal van onze medewerkers een in-company training Frans georganiseerd, waarbij de nadruk lag op het mondeling communiceren. Deze training werd door Anne Lozé gegeven, op onze eigen locatie op een door ons gewenst tijdstip : Wij hebben Anne leren kennen als een flexibele en kundige lerares, met een warme persoonlijkheid. Daarnaast beschikt Anne over de nodige humor, wat voor ons motiverend werkte. Mede door haar jarenlange ervaring in het (Franse) bedrijfsleven was de training zeer goed afgestemd op onze dagelijkse werkpraktijk. Wij kijken er naar uit om de samenwerking met Anne in de toekomst te continueren. Wij kunnen haar dan ook van harte aanbevelen!Anita Akkermans te Duits, Office Manager, Carl Schenk Machines en Installaties BV, 23 november 2015

Anne is een heel geduldige en kundige lerares. Het is ook heel gezellig om les van haar te krijgen. Ze weet snel op welk niveau ze welk materiaal aan kan bieden en houdt hierbij ook rekening met je (on)mogelijkheden. Ze moet zich soms aanpassen aan mijn drukke schema maar dat is nooit een punt. Fijn om met mijn eigen praktijk aan de slag te zijn en merkbaar verder te komen. Ik beveel haar graag bij iedereen aan!Maarten de Lange, Managing Director, Bodet Nederland B.V., 20 november 2015

Uiterst praktijkgericht! Zeer leuk en met veel humor.Hans van Bennekum, Managing Director, Carl Schenk Machines en Installaties BV, 10 juni 2015

Anne Bénédicte Loze is a very efficient and motivated instructor who was able to define my exact needs and to prepare a targeted program, even within a very short notice. Thanks to her, I was well prepared in French after intensive and very enjoyable sessions. She pointed out exactly what I needed to improve, adapted the program accordingly and provided a great assistance, both during and after the classes. I would definitely recommend her.Eda Emirdağ, patent examiner, Office Européen des Brevets, 3 januari 2015

Door Anne-Bénédicte ben ik de Franse taal beter gaan begrijpen. Zij heeft door haar methode van lesgeven ervoor gezorgd dat ik de Franse taal kan toepassen in mijn werk in België. Vanaf het begin lag het zwaartepunt op het begrijpen en toepassen van de taal. Direct proberen te praten in het Frans, hoe lastig dat ook is. Anne-Bénédicte, een française, spreekt zelf perfect Nederlands, maar spreekt in de les alleen Frans en dwingt daarmee af dat de cursist wel Frans moet begrijpen en spreken. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de grammatica en wel op een diepgaande manier. Ik kan haar zeker aanbevelen.Albert C. Blok, directeur, ACTive Real Estate, 16 juli 2014

Anne-Bénedicte Lozé has the knowledge and skill to accompagny you by succesfully introduce your company in France. She knows all the little details which are important to succeed. She has the ability to prepare your management for dealing with French companies. Besides this business element she is gifted with the knowledge of the French and the Dutch language which gives her the ability to teach you the French language on any level you wish.
I would certainly recommand her!Christian de Jong, advisor on public affairs strategies, POrt of rotterdam, 28 april 2014

Sinds afgelopen zomer volg ik les bij Anne om mijn spreekvaardigheid Frans te verbeteren. Na een korte intensieve periode les in Rotterdam, die volledig individueel was afgestemd ben ik verhuisd naar Zwitserland en hebben we besloten de lessen te continueren via skype. Tot op heden bevalt dit erg goed. Anne heeft een goede en leuke manier van lesgeven, is geïnteresseerd, is geduldig en geeft je zelfvertrouwen. Met haar les breid je snel je vocabulaire uit en verbeter je je spreekvaardigheid. Ze draagt passend studiemateriaal aan en bespreekt recente artikelen (bijv gerelateerd aan studie of beroep) die ze heeft opgezocht.Karien de Groof, huisarts, 16 december 2013

Anne geeft mij en vele collega’s binnen Zeeman sinds een aantal jaren Franse les, van beginner tot gevorderde. Ze heeft me het vertrouwen gegeven om Frans te spreken, te lezen en te schrijven. Door gebruik te maken van verschillende media en actuele (vakgerelateerde) artikelen weet ze de lessen zeer interessant te maken.Martine Van der Kwaak, HR Informations Specialist bij Zeeman, 31 oktober 2012

Anne Bénédicte is a super teacher french. Not only basic french but also a specialist in software, hardware and communication systems. She has lots of experience in the commercial market. She also translates documents, letters from Netherlands, German and English into French. Super.Evert Jan Lammers, Sales Manager, TELECOM systems b.v., 17 mai 2012

Ik heb gedurende mijn dienstverband bij Zeeman franse les gehad van Anne. Zij werkt op gestructureerde wijze en sluit goed aan bij de wensen en behoeften die van belang zijn vanuit het bedrijf en het vakgebied. Ze heeft mijn frans in korte tijd sterk verbeterd zodat ik mijn werk als personeelsadviseur voor Frankrijk goed kon uitvoeren, Ze is betrokken, betrouwbaar en pro-actief. Ik kijk met veel plezier terug op de lessen!Janneke van Dorst, HR Manager, Famed, 3 juni 2011

Anne heeft zelf in het bedrijfsleven op managementniveau gewerkt en later in Nederland opleidingen tot docent gevolgd. Deze combinatie maakt haar uniek voor bedrijfsopleidingen Frans.Bernadette Bouwhuys, Demand planner, Zeeman, 3 juni 2011

Voor vragen over deze referenties of als je je wilt aanmelden voor een training Frans, neem contact met mij op.