Het tarief bedraagt 90 euro per uur voor één cursist en 10 euro extra voor iedere volgende cursist  (maximaal 4 cursisten per groep). Hierbij komen eventuele reiskosten en lesmateriaal : de reiskosten bedragen 28 cent per kilometer en het lesmateriaal is zo’n 100 euro per cursist. Er worden geen reiskosten in rekening gebracht indien de training in Rotterdam plaats vindt.

BTW vrijstelling

Mijn taalcursussen zijn vrijgesteld van BTW. Efficiënt Frans Leren is namelijk ingeschreven bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs). Deze vrijstelling is interessant voor particulieren die de cursus Frans zelf moeten betalen of overheidsorganisaties.

Inbegrepen in de prijs

   • een intakegesprek en een taaltest om het niveau van de cursisten te bepalen : om een offerte op maat te maken, afgestemd op jouw wensen, stel ik altijd voor om een afspraak te maken bij jouw bedrijf. Dit stelt mij in staat om de werkomgeving te zien en een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden en dus de doelstellingen. We bespreken jouw wensen en doelstellingen of die van de verschillende cursisten wanneer het om een groepscursus Frans gaat. Ik leg mijn werkwijze uit, de verschillende mogelijkheden (privé cursus, kleine groepscursus, privé cursus in combinatie met Skype, het aantal beschikbare uren per week …). Ik neem eventueel een taaltest af tijdens het intakegesprek of later per telefoon bij groepscursussen. Vervolgens stel ik de offerte op. Deze ontvang je daarna per email met een kosten specificatie.
   • mail contact tijdens de cursus Frans : het nakijken van de opdrachten opgestuurd door cursisten tussen 2 lesmomenten, het corrigeren van mails en het toesturen van extra huiswerk zijn bij het cursustarief inbegrepen. E-mails worden altijd binnen 24 uur beantwoord.
   • extra lesmateriaal : krantenartikelen, films, boeken worden regelmatig aangeboden om het zaken doen in Frankrijk makkelijker te maken.

 

Subsidies

Mogelijk kent jouw branche- of sector organisatie ook en subsidieregeling. Samen kunnen wij nagaan of jij een deel van jouw investering terug kunt krijgen!

   • subsidie voor trainingen binnen de Aardappelen, Groente en Fruit sector : de regels rondom subsidieverstrekking door het AGF Fonds zijn vanaf 2017 versoepeld. Ook taaltrainingen komen in aanmerking voor een subsidie van 40%. Een aantal van mijn klanten (bijvoorbeeld Van Oers United uit Ridderkerk) heeft hier al gebruik van gemaakt!
   • subsidie voor trainingen binnen de sector transport en logistiek: de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) kan bijdragen in de kosten van taaltrainingen. Wel moet het instituut dat de trainingen verzorgt aan een aantal voorwaarden voldoen. Het taalinstituut moet ten minste drie jaar zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de training moet bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van de medewerkers. De trainingen van Efficiënt Frans Leren voldoen aan deze voorwaarden: Efficiënt Frans Leren is een CRKBO geregistreerde instelling en staat al 8 jaar ingeschreven bij de KvK. Een planner van Lock transport heeft die subsidie aangevraagd.

 

Algemene voorwaarden

Op de trainingen zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing.