Cursus Frans voor vrachtwagenchauffeurs

Doelen : Efficiënt Frans Leren heeft een praktijkgerichte cursus zakelijk Frans ontwikkeld voor chauffeurs die regelmatig naar België / Frankrijk gaan. Aan het einde van de cursus kan de chauffeur zichzelf goed verstaanbaar maken in het Frans en is hij in staat om zelfstandig gesprekken te voeren in het Frans.

Onderwerpen : Alle onderwerpen waarmee een internationale vrachtwagenchauffeur in zijn dagelijks werk wordt geconfronteerd, worden behandeld, bijvoorbeeld :

  • met een Franstalige klant over de levering praten
  • iets bestellen in een restaurant
  • omgaan met vervelende situaties zoals politiecontroles, douane controles, pech onderweg of een onverwachts bezoek aan de huisarts.

Lesmateriaal : Tijdens de verplichte rustpauze kunnen de vrachtwagenchauffeurs online de gesprekken oefenen die tijdens de les zijn behandeld. Authentieke documenten worden gebruikt zoals vrachtbrieven, verkeersboetes, de site van de SANEF en de Sécurité Routière (rijregels en straffen) of vaktijdschriften. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de lesmethode Perspectives nieuw 1.

Niveau : Deze training is geschikt voor beginners en half gevorderden.

Heb je interesse in een referentielijst in jouw vakgebied ? wil je een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek inplannen ?
Mail naar contact@efficientfransleren.nl.

Referentie :  

Ik heb deze training aan meerdere chauffeurs van Niftrik en Zeeman gegeven.

Deze training werd door de vrachtwagenchauffeurs van Zeeman als ‘heel erg vakgericht’ ervaren : ‘Je leert geen dingen die je niet nodig hebt’, ‘zeer geschikt zelfs voor degene die de talen niet goed beheersen om toch Frans te leren’, ‘kleine groepen maakt het praten makkelijker’, ‘mogelijkheid voor eigen inbreng qua onderwerpen’.