Je moet klanten bezoeken in België en Frankrijk en je loopt altijd naar woorden te zoeken, je kunt niet snel genoeg reageren en je loopt altijd een stap achter? Je neemt deel aan bijeenkomsten in Frankrijk en je wilt vaker het woord nemen? Een gesprekje over het weer bij het koffieapparaat? Een klant uitnodigen voor de lunch in het restaurant? Een presentatie of een cursus geven over de producten van jouw bedrijf?

Een privécursus conversatie stelt je in staat het vertrouwen te winnen om in het Frans te spreken en voldoende woordenschat en grammatica te verwerven zodat je zelf zinnen kunt maken en vlotter kunt spreken. Tijdens deze cursus bereiden we klantbezoeken voor met scripts of een rollenspel, bereiden vergaderingen voor door samen de presentatie die je gaat geven, te repeteren. We proberen zo veel mogelijk situaties na te bootsen. Je leert om jezelf professioneel te presenteren, om te spreken over jouw bedrijf, jouw projecten. Ik heb boeken te leen die ook op een cd te beluisteren zijn. Zo kun je meelezen en luisteren en wennen aan de snelheid waarmee Fransen spreken, je uitspraak verbeteren met de juiste verbindingen.

Zo geef ik nu bijvoorbeeld de cursus ‘spreken’ aan een hoge ambtenaar die vergaderingen in Parijs moet bijwonen. De bijeenkomsten zijn in het Engels, maar de Fransen zetten de vergadering voort tijdens de lunch en het diner in het Frans. En het is op dat moment dat de beslissingen worden genomen en hij in staat moet zijn mening te geven. Een andere cliënt, trainer Benelux in elektronica moet nieuwe producten aan zijn dealers presenteren en hen in het Frans informeren over de nieuwste gadgets en hun vragen beantwoorden.

Geen minimum niveau vereist. De cursus is een op maat gemaakte privé-cursus: van een eenvoudige afspraak met een prospect op een beurs tot een presentatie van de strategie voor de directie. Het aantal benodigde uren dat nodig is om jouw doel te bereiken wordt bepaald tijdens het intakegesprek.

 

De Franse taaltraining met Anne als trainer heb ik geheel online gevolgd. Dat was nog vòòr Corona tijd! Ik heb bewust gekozen voor online en deze vorm als zeer effectief en efficiënt ervaren. Anne en ik communiceerden via Skype en vulden dat aan met mail en via de app. Anne is heel duidelijk en ze werkt zeer praktisch, dat is precies wat ik zocht. Bovendien verloor ik geen substantiële reistijd en het tarief was online ook nog aantrekkelijker. Ik had Anne niet ontmoet voorafgaand aan onze taaltraining. Dat was ook helemaal niet nodig, het contact via Skype was professioneel en persoonlijk, alsof we in 1 ruimte verbleven. Ik heb uitspraak en zinsverband goed kunnen oefenen en stukken tekst die Anne mocht vertalen, mailde ik haar of las ik voor via Skype zodat ik context en nuance mondeling kon aanbrengen. Ik zou een volgende keer zeer zeker kiezen voor Anne en voor een online taaltraining bij haar! JANTINE BENSCHOP, COACH, 21 APRIL 2020

 

Anne heeft mij heel goed geholpen met het geven van specifieke telecom trainingen in het Frans voor mijn Franstalige klanten in Afrika. We oefenden de communicatie, maar per slide keken we ook naar de vertaling van de industrie-gerelateerde woorden. Anne voelde goed aan wat ik nodig had en samen creëerden we de power point presentatie zoals ik die voor mijn klant nodig had. Anne is praktisch ingesteld en daarnaast een fijn persoon om mee samen te werken. Ik beveel haar zeer aan!
Milja Hofman, Founder / trainer; @Roamingwise, 2 novembre 2023

 

Zullen wij een intakegesprek inplannen ?