Je moet klanten bezoeken in België en Frankrijk en je loopt altijd naar woorden te zoeken, je kunt niet snel genoeg reageren en je loopt altijd een stap achter? Je neemt deel aan bijeenkomsten in Frankrijk en je wilt vaker het woord nemen? Een gesprekje over het weer bij het koffieapparaat? Een klant uitnodigen voor de lunch in het restaurant? Een presentatie of een cursus geven over de producten van jouw bedrijf?

Een privécursus conversatie stelt je in staat het vertrouwen te winnen om in het Frans te spreken en voldoende woordenschat en grammatica te verwerven zodat je zelf zinnen kunt maken en vlotter kunt spreken. Tijdens deze cursus bereiden we klantbezoeken voor met scripts of een rollenspel, bereiden vergaderingen voor door samen de presentatie die je gaat geven, te repeteren. We proberen zo veel mogelijk situaties na te bootsen. Je leert om jezelf professioneel te presenteren, om te spreken over jouw bedrijf, jouw projecten. Ik heb boeken te leen die ook op een cd te beluisteren zijn. Zo kun je meelezen en luisteren en wennen aan de snelheid waarmee Fransen spreken, jouw uitspraak verbeteren met de juiste verbindingen.

Zo geef ik nu bijvoorbeeld de cursus ‘spreken’ aan een hoge ambtenaar die vergaderingen in Parijs moet bijwonen. De bijeenkomsten zijn in het Engels, maar de Fransen zetten de vergadering voort tijdens de lunch en het diner in het Frans. En het is op dat moment dat de beslissingen worden genomen en hij in staat moet zijn mening te geven. Een andere cliënt, trainer Benelux in elektronica moet nieuwe producten aan zijn dealers presenteren en hen in het Frans informeren over de nieuwste gadgets en hun vragen beantwoorden.

Geen minimum niveau vereist. De cursus is een op maat gemaakte privé-cursus: van een eenvoudige afspraak met een prospect op een beurs tot een presentatie van de strategie voor de directie. Het aantal benodigde uren dat nodig is om jouw doel te bereiken wordt bepaald tijdens het intakegesprek.

 

Aangezien ik regelmatig trainingen in Franstalig Afrika geef heeft Anne mij geholpen met het vertalen van mijn slides en mijn spreekvaardigheid te verbeteren. Dit heeft heel goed gewerkt en we bereikten een goed resultaat. Anne is een goede lerares en heel plezierig in de omgang. Iedereen die op professioneel gebied met Franstalige landen te maken heeft zou ik aanraden om lessen te nemen bij “Efficient Frans Leren”. Milja Hofman, Oprichtster & trainer; Roamingwise, 2 december 2019

 

Zullen wij een intakegesprek inplannen ?