U moet klanten bezoeken in België en Frankrijk en u loopt altijd naar woorden te zoeken, u kunt niet snel genoeg reageren en u loopt altijd een stap achter? U neemt deel aan bijeenkomsten in Frankrijk en u wilt vaker het woord nemen? Een gesprekje over het weer bij het koffieapparaat? Een klant uitnodigen voor de lunch in het restaurant? Een presentatie of een cursus geven over de producten van jouw bedrijf?

Een privécursus conversatie stelt u in staat het vertrouwen te winnen om in het Frans te spreken en voldoende woordenschat en grammatica te verwerven zodat u in staat bent zelf zinnen te maken en vlotter te spreken. Tijdens deze cursus bereiden we klantbezoeken voor met scripts of een rollenspel, bereiden vergaderingen voor door samen de presentatie die u gaat geven, te repeteren. We proberen zo veel mogelijk situaties na te bootsen. U leert om uzelf professioneel te presenteren, om te spreken over uw bedrijf, uw projecten. Ik heb boeken te leen die ook op een cd te beluisteren zijn. Zo kunt u meelezen en luisteren en wennen aan de snelheid waarmee Fransen spreken, uw uitspraak verbeteren en de juiste verbindingen.

Zo geef ik nu bijvoorbeeld de cursus ‘spreken’ aan een hoge ambtenaar die vergaderingen in Parijs moet bijwonen. De bijeenkomsten zijn in het Engels, maar de Fransen zetten de vergadering voort tijdens de lunch en het diner in het Frans. En het is op dat moment dat de beslissingen worden genomen en hij in staat moet zijn mening te geven. Een andere cliënt, trainer Benelux in elektronica moet nieuwe producten aan zijn dealers presenteren en hen in het Frans informeren over de nieuwste gadgets en hun vragen beantwoorden.

Geen minimum niveau vereist. De cursus is een op maat gemaakte privé-cursus: van een eenvoudige afspraak met een prospect op een beurs tot een presentatie van de strategie voor de directie.Het aantal benodigde uren dat nodig is om uw doel te bereiken wordt bepaald tijdens het intakegesprek.

Zullen wij een intakegesprek inplannen ?