Zal ik je ook coachen om een hoger niveau te bereiken (DELF C1)?

Wouter droomt ervan om diplomaat te worden. Hij werkt op het Ministerie van Buitenlandse Zaken en bereidt zich voor op de selectieprocedure om tot het corps van diplomaten toe te worden gelaten. De selectie voor het ‘klasje’ vindt één keer per jaar plaats. Er zijn veel kandidaten en weinigen worden geselecteerd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maar plek voor 20-30 kandidaten per jaar.

Het vereiste ERK niveau voor de derde en vierde vreemde taal is B2. Wouter volgde Frans op de middelbare school en heeft zijn Frans altijd op peil gehouden. Tijdens een online cursus hebben wij zijn sollicitatiegesprek in het Frans voorbereid en voor het schriftelijke gedeelte heeft Wouter actuele thema’s voorbereid voor het ministerie van Buitenlandse Zaken (klimaat, duurzaamheid, hulp aan ontwikkelingslanden). Wij hebben de teksten samen gecorrigeerd en verbeterd. In Frankrijk heb ik mijzelf voorbereid op ‘de concours des Grandes Écoles’ en ik ben bekend met de eisen die een Franse jury stelt. Wouter had B2 nodig om door te gaan in de selectieprocedure, maar de selectiecommissie vond dat hij een niveau had van … DELF C1! Een aangename verrassing.

 

Referentie Wouter

Met veel plezier heb ik wekelijks (virtueel) aan tafel gezeten bij Anne. Het was mijn doel om mijn mondelinge en schriftelijke vaardigheden te verbeteren en Anne wist dit in haar lessen goed te combineren. Anne overtrof mijn verwachtingen door af en toe nét wat extra’s te bieden. Zo stuurde ze me regelmatig films- en boekentips en deelde ze Franse artikelen over onderwerpen die ik mogelijk interessant zou vinden. Anne weet feilloos waar examinatoren naar zoeken en leert je ‘trucjes’ die goed van pas komen. Het belangrijkste is nog dat ze me het zelfvertrouwen gaf dat ik nodig had voor mijn examens. Ik heb het met goed resultaat afgerond en ben haar daar enorm dankbaar voor! 

 

Ik wil graag je Franse taalcoach zijn !

Leerlingen gedurende een korte periode coachen om hen te helpen hun doelen te bereiken, geeft voor mij als docent veel voldoening!

Heb jij ook een korte termijn doel? Neem contact met mij op voor een online intake of in Rotterdam voor een fysiek kennismakingsgesprek. Samen stellen we een plan van aanpak op om je te helpen je doelen in het Frans te bereiken.