Verbuga, een App om de Franse werkwoorden efficiënter te leren

Voor veel cursisten is het leren van werkwoorden een ware straf. Je kan werkwoorden leren met behulp van lijsten (deze vind je meestal terug aan het eind van je lesboek) of door veel oefeningen te doen. Leuk is anders. Na veel zoeken heb ik een app gevonden waarmee je sneller en makkelijker werkwoorden leert : Verbuga.

Ik ontdekte dit programma toen ik nog docent Frans was op een middelbare school. De leerlingen waren direct enthousiast. En ook voor volwassenen is Verbuga een uitkomst (zo merk ik tijdens de trainingen).

De app werkt eenvoudig: het is een test generator. Dat wil zeggen, je leert werkwoorden en door korte toetsen te doen controleer je of je de werkwoorden goed beheerst.

Je kiest zelf de werkwoorden en tijden die je wil herhalen. Je kan bijvoorbeeld het werkwoord apprendre (‘leren’) kiezen en vervolgens nagaan of jij dit werkwoord in de tegenwoordige tijd en verleden tijd foutloos kan vervoegen.

Verbuga kan gratis worden gedownload en werkt op de tablet en smartphone. De look van de app kan hipper, maar Verbuga is wel efficiënt!