En raison du "couvre feu" horaires d'ouverture 2021 : zeer gevarieerde trainingen Frans

2020-2021 was door de onzekerheid rondom de pandemie minder druk, maar wel zeer gevarieerd! Door de sluiting van winkels in Frankrijk tijdens de ‘confinement’, werden mijn klanten in de detailhandel hard getroffen. Andere sectoren konden echter ‘profiteren’ van de pandemie. Ik denk hierbij aan de logistiek- en verpakkingssector. De pandemie had natuurlijk ook gevolgen voor mijn bedrijf. Omdat beurzen werden afgelast en klantenbezoeken werden uitgesteld, hadden mijn klanten minder behoefte aan Franse les. Franse taaltrainingen die wel doorgingen waren vooral digitaal (MS Teams, Skype en Zoom). Ik ontving daarentegen wel meer aanvragen voor het vertalen van websites naar het Frans. Door de pandemie werd de zichtbaarheid op internet nog belangrijker.

Trainingen Frans in de logistieke sector

De logistieke sector had minder last van de pandemie. Ik heb het afgelopen onderwijsjaar onder meer trainingen verzorgd voor Van der Vlist, Stouten Fourage en de STEF-groep.

Van der Vlist: cursussen Frans ter voorbereiding op commerciële afspraken. Met de pandemie zijn de afspraken overgegaan van fysieke afspraken naar digitale afspraken. Dit vergde een goede voorbereiding.

Stouten Fourage: deze onderneming importeert hooi en stro uit onder meer Frankrijk en verkoopt dat door aan Nederlandse klanten. Cursus Frans voor de verkoopleider, inkoper en planner.

– STEF-groep: cursus Frans voor de IT-afdeling. De beheersing van de taal en kennis van de Franse cultuur zorgt ervoor dat de samenwerking met Franstalige collega’s (Fransen en Belgen) soepeler verloopt.

Trainingen Frans bij oude en bestaande klanten (zoals Skillpack, de gemeente Rotterdam, Partners for Innovation)

Het is leuk om te zien dat een aantal oude klanten mij niet zijn vergeten. Zo vroeg Tire trading international (een groothandel in banden) mij om een nieuwe collega verantwoordelijk voor debiteurenbeheer op te leiden. Wat een genot om te zien hoe dit bedrijf zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Hoewel TTI nu echt uit zijn jasje groeit, is de bedrijfscultuur nog steeds even familiaal als vroeger.

Opvallend genoeg kreeg ik dit jaar ook veel meer aanvragen van ….docenten Frans. En ja, ook docenten moeten zich bijscholen. Hun Frans op peil houden, op de hoogte blijven van de actualiteit in Frankrijk, van wat de nieuwe generatie leerlingen bezighoudt, om ervoor te zorgen dat hun lessen goed aansluiten op de interesses van deze leerlingen,  cursussen te kunnen geven die altijd in de pas lopen met de maatschappij. Waarbij het vasthouden van de aandacht van de leerlingen tijdens een online les uiteraard nog een  grotere uitdaging dan normaal is.

Een extra gratis service voor de cursisten van Efficiënt Frans Leren

Dit jaar ben ik begonnen met het (gratis) toesturen van relevante en interessante (kranten)artikeltjes en podcasts aan oude en bestaande klanten. Op deze manier blijven zij op de hoogte van het laatste (sector)nieuws uit Frankrijk.

Uiteraard probeer ik ook de Franse cultuur te ‘promoten’. Dus ontvangen mijn klanten ook zo nu en dan een artikel of podcast over Franse wijnen, de Franse cuisine of het Franse voetbal !

De inschrijvingen voor 2022 zijn open. Neem contact met mij voor een vrijblijvend gesprek. Wij kunnen je doelen bespreken en een plan van aanpak bedenken.